De pompoen is een echte vitaminebom. Hij zit dan ook boordevol vitamine A, B, C en E. Daarnaast bevat de pompoen anti-oxidanten en omega 3-vetzuren (gezonde vetten dus!). Meer argumenten hebben wij alvast niet nodig om deze herfsttopper op tafel te zetten.
Wij serveren je drie heerlijke soepgerechten:
3,33 kilogram per jaar. Dat is hoeveel witloof de gemiddelde Belg naar binnen speelt. Niet verwonderlijk aangezien onze Belgische trots zo’n smaakmaker is in de keuken.
Deze herfstgroente werkt bovendien bevorderlijk voor je spijsverteringsstelsel en zit boordevol vezels.
Drie lekkere gerechtjes:
Niet meteen ieders favoriete herfstgroente, maar wel erg gezond. Spruitjes bevatten namelijk heel wat goede stoffen: kalium, calcium, ijzer, vezels, en ga zo nog maar even door.
Het is wel belangrijk dat je ze 5 tot 10 minuten kookt, om zo de gezonde voedingsstoffen en de smaak van deze kleine kooltjes te behouden.
Onze topper: spruitjesstoemp met spekjes en mosterdsaus
Geen enkele groente die je meer associeert met de herfst dan de paddenstoel: champignons, oesterzwammen, eekhoorntjesbrood, shiitake, ..
Ideale groenten om nu op het menu te zetten. Ze zijn namelijk rijk aan vezels en eiwitten, én bevatten amper calorieën.
Smakelijk!
Op zoek naar nog meer inspiratie om met deze herfstgroenten aan de slag te gaan? Neem eens een kijkje bij de Keuken van Liselotte. Laat het smaken!Van warme soepen tot heerlijke stoofpotjes: in de herfst krijgen we spontaan zin om de keuken in te duiken. Wat maak jij vandaag klaar? Laat je inspireren door de herfstgroenten die deze tijd van het jaar schitteren!
Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.