Ragout van konijn met witloofsalade: mager en boordevol smaak

“Hoe graag ik ook konijn met bier en pruimen lust…verandering van spijs doet eten. Daarom maak ik vandaag een blanquette, oftewel een witte ragout van konijn. Belangrijk is dat je het vlees niet aankorst want dan krijg je een donkere saus. Konijn staat de laatste tijd weer in de aandacht. Het vlees is mager en zit boordevol omega 3. Uiteraard gebruik ik parkkonijn. Deze worden op een diervriendelijke manier gekweekt.”

Dit heb je nodig voor de ragout van konijn met witloofsalade (4 personen):

  • 300 g ui
  • 200 g wortel
  • 200 g selder
  • 2 teentjes look
  • saffloerolie
  • 250 g Parijse champignons
  • 250 g zilveruitjes
  • 1 kg konijn fricassee
  • 1 CM kippenbouillon
  • 500 ml water
  • 100 ml witte wijn
  • bouquet garni (tijm, peterselie, laurier)
  • 150 ml room
  • 2 el citroensap
  • 3 cookmates hollandaise saus
  • peper
  • peterselie

 

  • 600 g witloof
  • 3 el mayonaise (liefst verse)
  • 1 appel (in blokjes gesneden)
  • 1 el salad dressing classic
  • peper
  • gekookte aardappeltjes

Aan de slag!

  • Versnipper de ui, wortel, selder en look en stoof deze, zonder te kleuren, aan in saffloerolie.
  • Tijd nu voor het belangrijkste deel van de blanquette van konijn. Voeg het vlees toe en stoof aan maar laat niet bruin bakken.
  • Blus met witte wijn en voeg het water toe samen met de bouquet garni en kippenbouillon. Laat 1 uur zachtjes pruttelen.
  • Week ondertussen de uitjes in warm water, op deze manier pellen ze een stuk makkelijker.
  • Snijd de champignons in vieren en voeg deze samen met de uitjes toe aan de stoofpot. Laat deze nog een kwartiertje meekoken.
  • Meng de room met de hollandaisesaus en giet bij de stoofpot. Laat nog 5 minuutjes meepruttelen.
  • Werk de ragout van konijn af met wat citroensap, peper en fijngehakte peterselie.
  • Snijd het witloof fijn en doe deze samen met de appel in een kom.
  • Werk af met mayonaise, peper en salad dressing classic.
  • Serveer met een gekookt aardappeltje.

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2019