08 November 2018 /

Geroosterde pompoensoep met korianderpesto

Een pompoensoep om duimen en vingers bij af te likken!

“Met deze geroosterde pompoensoep gaan we de Midden-Oosten toer op. Hiervoor gebruik ik een Baharat kruidenmix: een Arabische smaakbom die bestaat uit paprika, korianderzaad, zwarte peper, kaneel, komijnzaad, kardemom, ui, look, nootmuskaat, kruidnagel en cayennepeper. Je vindt deze melange vrijwel in elke grote supermarkt, maar je kan het natuurlijk ook zelf samenstellen. Normaal niet zo’n fan van pompoensoep? Dan vraag ik je zeker deze variant eens uit te proberen. Het zal je smaakpapillen meteen doen wakker schieten!”

Dit heb je nodig voor de geroosterde pompoensoep (4 pers.)

  • 1,5 kg butternut pompoen
  • 600 g wortelen
  • 2 uien
  • 2 tenen look
  • Saffloerolie
  • 3 CM rundsbouillon
  • 1 flinke el baharat kruiden
  • 2 l water
  • Sap van een halve limoen
  • Zwarte peper
  • Zout
  • 150 g feta
  • 50 g pijnboompitten
  • 30 g koriander
  • Half teentje look
  • 1 el citroensap
  • 50 g olijfolie
  • Peper
  • 1 tl kruidenzout
  • Enkele druppels olijfolie

Aan de slag!

  • Een geroosterde pompoensoep beginnen we natuurlijk met de pompoen! Was de butternut en snijd hem in de lengte door. Haal de pitten eruit. Laat de schil eraan en snijd hem in dikke repen.
  • Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Besprenkel met saffloerolie en strooi er een beetje zout over. Zet de plaat in een voorverwarmde oven van 210° voor +- 30 min. (afhankelijk van de dikte van de pompoen) De pompoen moet voor de geroosterde pompoensoep vooral gaar en geroosterd zijn.
  • Snijd de ui, wortel en look grof. Stoof aan in royaal wat saffloerolie. Bestrooi het geheel hierna met de Baharat kruiden en laat ze even meebakken.
  • Doe er vervolgens de geroosterde pompoen en het water bij. Laat nog even koken tot alle groenten goed gaar zijn. Voeg daarna de rundsbouillon toe en mix de soep geruime tijd tot ze zeer glad is.
  • Neem een leuk kommetje bij de hand en schep de geroosterde pompoensoep erin uit. Werk af met royaal zwarte peper en het limoensap.
  • Mix vervolgens alle ingrediënten voor de pesto. En werk de geroosterde pompoensoep af met de pesto en enkele druppels fijne olijfolie.
  • Smakelijk!

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2018