23 november 2017 /

Pompoensoep met een oosterse knipoog

Vergeet de klassieke pompoensoep, wij serveren je een pompoensoep met een Oosterse twist!

Dit heb je nodig voor deze pompoensoep

  • 1,5 kg pompoenvlees
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel verse gember
  • 1 chilipeper
  • 2 liter water
  • 1 bosje koriander
  • 3 limoenblaadjes
  • 2 stengels citroengras
  • 1 geperste limoen
  • 3 el saffloerolie
  • 2 cookmates (30g) Sublimix curry instant-soep
  • 1 cookmate (20g) Sublimix groentebouillon
  • 1 cookmate (20g) Sublimix kippenbouillon

Aan de slag!

  • Neem een grote pot en giet de saffloerolie erin.
  • Stoof de ui, knoflook, gember en chilipeper glazig, maar niet bruin.
  • Snij de pompoen in stukken en laat mee aanstoven.
  • Overgiet met 2 liter kokend water.
  • Kneus het citroengras, en voeg het bij de groenten, samen met de limoenblaadjes.
  • Laat 30 minuten zacht koken.
  • Haal de limoenblaadjes en het citroengras er weer.
  • Pureer de soep tot een glad mengsel. Als deze te dik is, voeg dan nog wat water toe.
  • Meng de Sublimix currysoepmix eronder.
  • Laat even doorkoken.
  • Voeg de kokosmelk, het limoensap en de bouillon toe.
  • Schenk de pompoensoep in, en werk af met fijngesneden koriander en chilipeper.

Eet smakelijk!

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2019