Zalm mi-cuit met groene asperges en waterkers - Sublimix Zalm mi-cuit met groene asperges en waterkers - Sublimix

Zalm mi-cuit met groene asperges en waterkers

Dit voorgerechtje kan ik jullie echt aanraden als je nog eens bezoek krijgt. Je kan elk component perfect voorbereiden zodat je enkel nog de borden moet dresseren als de gasten aan tafel zitten. Wedden dat je met zo’n bordje gaat scoren?! Het ziet er nu eenmaal moeilijker uit dan het is. 😜

Wat heb je nodig voor Zalm mi-cuit met groene asperges en waterkers:

    • 350 g groene asperges
    • 120 g waterkers
    • groentebouillon
    • scheutje room
    • 2 kl visbouillon
    • 4 el zoete sojasaus
    • peper
    • 2 el limoensap
    • 300 g zalmhaasje
    • grof zout
    • saffloerolie
    • sesamzaadjes
    • 50 g edamame boontjes
    • 1 kl olijfolie
    • 1 kl sesamolie
    • klein potje wakame
    • gefrituurde uitjes
    • limoenzestes

Aan de slag!

    • Schil de onderkant van de asperges en snijd het onderste stukje eraf. Kook ze in water met een schepje groentebouillon. Neem de beetgare asperges uit het water met een schuimspaan en houd enkele topjes bij voor de afwerking. Doe de asperges in een blender. Doe de waterkers in het kokend water gedurende 2 minuten. Houd terug enkele blaadjes opzij voor de afwerking. Giet de waterkers door een vergiet en duw het overtollige vocht eruit met een lepel. Doe de waterkers bij in de blender alsook de visbouillon, klein scheutje room, sojasaus, peper en limoensap. Mix tot een gladde crème. Laat koud worden in de koelkast.
    • Kruid de zalm met peper en zout. Laat een pan heet worden met een scheutje saffloerolie. Bak de zalm kort aan beide kanten. Vanbinnen mag deze mooi rosé blijven. Bedek een bord met sesamzaadjes en dep hier de gebakken zalm in aan twee kanten. Zet in de koeling.
    • Meng de edamame boontjes met wat olijfolie en sesamolie. Kruid met grof zout en peper.
    • Wanneer alles goed koud is kan je de bordjes dresseren. Snijd de zalm in plakken en verdeel ze over de borden. Werk af met toefjes groene crème, wakame, aspergepunten, boontjes, waterkers, gefrituurde uitjes en limoenzestes. Strooi nog enkele korrels grof zout op de zalm en serveer.

Gratis kookboek

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2022