23 oktober 2019 /

Spruitjesstoemp met spekjes en mosterdsaus

Wanneer spruitjes op het menu verschijnen, gaan we steevast de herfst en winter in.

Bij deze is het officieel: wanneer spruitjes op het menu verschijnen, gaan we steevast de herfst en winter in. Toen mijn zoontje Mano daarstraks thuiskwam en vroeg wat we gingen eten, was mijn antwoord: ‘spruitjes’. De teleurstelling was lichtjes zichtbaar op zijn gezicht. Althans, tot ik hem al een hapje liet proeven van deze spruitjesstoemp met spekjes en mosterdsaus. Zijn bord heeft hij daarna tot de laatste hap leeggegeten. Heerlijke, dagelijkse kost!

Wat heb ik nodig voor spruitjesstoemp met spekjes en mosterdsaus?

  • 1 kg spruitjes
  • 1,5 kg geschilde, bloemige aardappelen
  • 2 uien
  • Klontje boter
  • 400 g gerookte spekblokjes
  • Scheutje saffloerolie
  • 400 ml melk
  • 2 cookmates rundsbouillon
  • Klontje boter
  • Peper
  • Nootmuskaat
  • 500 ml water
  • 4 cookmates hollandaisesaus
  • 2 el mosterd
  • 90 g gemalen kaas
  • 4 cookmates paneermeel

Hoe maak je het klaar?

  • Kook of stoom de spruitjes beetgaar.
  • Kook of stoom de aardappelen gaar.
  • Versnipper de uien grof en stoof ze zacht in een klontje boter.
  • Voeg de spruitjes en de aardappelen toe en stoemp ze grof.
  • Bak het spek in saffloerolie.
  • Stamp de aardappelen, spruitjes, melk en boter en kruid ze met peper, nootmuskaat en rundsbouillon. Roer er de spekblokjes onder.
  • Meng de kaas met het paneermeel.
  • Zet de oven op de grillstand.
  • Meng het water met de mosterd en de hollandaisesaus. Breng zachtjes aan de kook.
  • Strooi wat van het kaasmengsel over de puree en grill dit enkele minuten.

Laat het smaken!

Wat vind je nog leuk?

Geen berichten gevonden.
© SUBLIMIX 2019