gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Kip in mosterdsaus

Wat heb je nodig?

  • 1 kg kippendijfilets
  • boter
  • 3 uien
  • 2 tenen look
  • 2 dikke stronken prei
  • 250 g champignons
  • 1 maatschepje (+-20g) kippenbouillon
  • peper
  • 4 flinke el grove mosterd
  • potje gevogeltefond (240ml)
  • 240 ml witte wijn
  • 240 ml room
  • 2 maatschepjes (+-40g) hollandaisesaus
  • 2 el zoetzure zilveruitjes
  • verse dragon

Aan de slag!

  • Knip de kip in iets grotere stukken. Bak deze aan in een stoofpot met bruisende boter. Kruid de kip met peper en zout. Haal deze uit de pan tot later.
  • Snijd de uien en prei grof. Versnipper de look en snijd de champignons in plakken.
  • Stoof eerst de uien aan in de pot van de kip. Voeg daarna de look en prei toe. De champignons mogen er ook bij en kruid het geheel met kippenbouillon en peper.
  • Voeg de kip toe samen met de mosterd.
  • Blus de pan met gevogeltefond, witte wijn en 1/3 van de room. Laat een uurtje zachtjes pruttelen onder een deksel en op een zacht vuurtje.
  • Meng de rest van de room met de hollandaisesaus en giet dit bij de stoofpot. Voeg ook de zilveruitjes toe. Laat nog een kwartiertje pruttelen zonder deksel.
  • Werk de stoofpot af met verse dragon en dien op met een aardappelbereiding naar keuze. Op de foto geserveerd met aardappelschijfjes.

Dit heb je hiervoor nodig

Blanke gevogeltefond

 5,50 27,50

Kippenbouillon

 1,50 81,50

Hollandaise saus

 9,00

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100