gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Gezond barbecueën? Wij weten hoe het moet!

Gezond barbecueën? Deze tips helpen je op weg!

Dagen met zomerse temperaturen gaan gepaard met gezellige barbecues. Maar heb je er al eens bij stilgestaan dat vlees op de barbecue slecht kan zijn voor je gezondheid? Stichting tegen Kanker pleit daarom voor gezond barbecueën met enkele handige tips. En laten wij nu net als hen helemaal voor gezondheid gewonnen zijn. Waar moet je precies op letten bij het gezond barbecueën? Wij helpen je op weg!

Marinadeprins(es)

De bereidingswijze kan een negatief effect hebben op je gezondheid. Zo werden kankerverwekkende stoffen teruggevonden in rood vlees en vis dat op de barbecue belandde. De oplossing hiervoor? Marinades! Door vlees, gevogelte of vis minstens een halfuur te marineren, voorkom je de vorming van schadelijke stoffen. De basis van een heerlijke marinade? Onze lekkere kruidenmix!

Maak de gezonde keuze

Wil je gezond barbecueën, dan kies je best het juiste vlees. Laat bereide vleesvarianten als worstjes of spek best achterwege en ga voor kwaliteitsvlees als filet of steak.  Zoals een lekkere entrecote!

Maar het hoeft niet bij vlees te blijven. Ook vis is een slimme keuze voor op de barbecue. Een vette vis als zalm of haring bevat onverzadigde vetten en is dus goed voor hart en bloedvaten.

Gezond barbecueën: niet enkel een vleesfestijn

Een gezellige barbecue draait om zoveel meer dan vlees alleen. Houd het gezond en kies voor diverse zomerse groentesalades. En vergeet ook je aardappel- of pastasalades niet. Een heerlijke lauwe salade met krokante asperges, bijvoorbeeld? Dat recept schotelden we je onlangs hier voor!

Ready, set, barbecue

Alle voorbereidingen getroffen? Tijd om de barbecue aan te steken! Wanneer het bakken precies kan starten, zie je aan de kolen. Eens ze wit zien en niet meer vlammen kan je eraan beginnen.

Plaats vervolgens het rooster zo’n 24 tot 40 cm boven het vuur om aanbranden te voorkomen. Zit je toch met verbrande stukjes aan je vlees? Verwijder ze dan, want ze kunnen kankerverwekkende stoffen bevatten.

Wij staan voor je klaar

Een stralende zon en zomerse temperaturen in aantocht? Haal je barbecue boven en… maak de gezonde keuze! Kan je nog wat tips voor gezond barbecueën gebruiken? Aarzel niet ons te contacteren, onze experts helpen je graag verder!

Sublimix-WS-05MEI-Blogbeeld-1160x1160-2
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100