Entrecote BBQ-recept: Italiaanse verleiding op de grill

Sappige entrecotes met een Italiaanse twist op de barbecue? Dit entrecote BBQ-recept doet je watertanden!

Dit heb je nodig voor dit entrecote BBQ-recept

  • 2 mooie entrecotes
  • Olijfolie extra vergine
  • Balsamico-azijn
  • 1 el verse rozemarijn
  • Zeste
  • Gemengde sla voor 4 pers
  • Zongedroogde tomaatjes
  • Parmezaanse kaas, geschaafd
  • Bieslook
  • Een handvol pijnboompitten
  • 8 groene asperges
  • Croutons
  • 4 sneetjes ciabatta
  • Grof zout
  • Cuissana

Voor de pesto 

  • 5 cl olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • Een handvol rucola
  • Basilicum
  • 2 el geraspte parmezaanse kaas
  • 2 el pijnboompitten
  • 3 artisjokharten (op olie)
  • 1 el citroensap
  • Peper en zout

Aan de slag!

Dit kan je al op voorhand doen

Dit entrecote BBQ-recept is slow cooking. Steek daarom op je gemak het vuurtje aan en laat de tijd zijn werk doen. Ondertussen kan jij rustig de pesto, het oliemengsel en de salade maken.

De perfecte pesto
Doe alle ingrediënten in een maatbeker en mix met de staafmixer. Zet het mengsel afgedekt in de koelkast. Deze pesto smeer je straks op de broodjes.

Oliemengsel: de finishing touch voor straks
Neem een kommetje erbij. Maak een mengsel van 5 el olijfolie, zeste en fijngehakte rozemarijn. Zet het kommetje opzij. Dit is straks de finishing touch voor de steak.

Een salade die je doet smelten
Meng de sla met de fijngesnipperde bieslook. Maak een torentje en werk af met de zongedroogde tomaat, pijnboompitten, parmezaankrullen en croutons.

Vleestang in de aanslag!

Nadert je barbecuevuur de perfectie? Dan is het bijna tijd voor de laatste stap van dit entrecote BBQ-recept. Maar eerst nog even de asperges in orde brengen!

  • Kook de asperges beetgaar en dep ze droog.
  • Is je vuur perfect aan het smeulen? Kleuren de kolen mooi grijs en is er geen rookontwikkeling meer? Dan is het zover!
  • Bestrooi de asperges met Cuissana en bak ze kort op de BBQ. Voeg ze toe aan het slaatje.
  • Het geheime ingrediënt van dit entrecote BBQ-recept? Cuissana! Paneer de entrecotes ermee en grill ze.
  • Dep de sneetjes ciabatta in olijfolie en bak ze op de BBQ.
  • Als het vlees klaar is, snijd het in reepjes en leg ze op het bord. Hoe lang het vlees moet bakken, hangt natuurlijk af van hoe doorbakken je het wilt.
  • Smeer het vlees in met het oliemengsel en bestrooi met enkele korrels grof zout.
  • Besmeer de gebakken ciabatta broodjes rijkelijk met de pesto. Werk het slaatje af met enkele druppels olijfolie en balsamico-azijn.

Eet smakelijk!

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2019