Wil je eens een pure portie zomer op je terrastafel toveren? Dan is dit recept voor aspergesalade met kip echt iets voor jou. Laat het smaken!
Dit heb je nodig voor deze aspergesalade met kip
- 3 soorten sla (veldsla, rucola, ijsberg)
- 2 eetlepels pijnboompitjes
- 6 asperges, geschild en in schuine reepjes gesneden
- 2 kipfilets, in reepjes gesneden
- 12 kerstomaatjes, gehalveerd
- 2 eetlepels zwarte olijven, gehalveerd
- Peper
- Sublimix citroen-basilicum dressing
- Sublimix Cuissana (cacaoboter in poedervorm)
- Sublimix saffloerolie
- Sublimix wokkruiden
Aan de slag!
- Wok de aspergereepjes in saffloerolie ‘al dente’.
- Rooster de pijnboompitjes in een hete koekenpan zonder vetstof tot ze mooi kleuren.
- Paneer de kippenreepjes in Cuissana, gemengd met Sublimix wokkruiden en bak ze in een grillpan.
- Meng de 3 salades, snijd ze grof en schik ze in een diepe ronde schaal.
- Voeg alle ingrediënten toe en meng deze met 2 spatels.
- Strooi op het einde de pijnboompitjes erover.
- Besprenkel de aspergesalade met kip met de citroen-basilicum dressing.
- Smakelijk!