gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Zeebaars met asperges en verjus hollandaise

Op zoek naar een recept dat zó makkelijk is dat je het zelfs op een doordeweekse dag kan maken maar toch je vrienden laat denken dat je een topchef bent? Deze zeebaars met asperges en een speelse hollandaise met verjus en rucola-olie is jouw geheime wapen. Eenvoudig, snel en gegarandeerd een glimlach aan tafel!

Wat heb je nodig:

  • 4 zeebaarsfilets
  • 1 kg witte asperges
  • 100 tuinbonen (diepvries)
  • 100 g rucola
  • 300 ml saffloerolie
  • boter
  • 2 sjalotjes
  • 100 ml verjus (neem witte wijn indien je geen verjus vindt)
  • 40 g hollandaisesaus
  • 1 volle el zure room
  • 1 tomaat

Aan de slag!

  • Mix de saffloerolie met de rucola in een blender gedurende een 5-tal minuten. Giet deze vloeistof in een koffiefilter en laat uitlekken tot je een heldere olie bekomt. Deze kan je trouwens geruime tijd bewaren.
  • Schil de asperges en kook of stoom ze beetgaar. Snijd ze daarna in stukjes.
  • Kook de bonen 2 minuten en laat ze daarna schrikken in koud water. Haal de vliesjes van de tuinboontjes.
  • Smelt en klontje boter en stoof de asperges nog kort aan voor het serveren. Voeg daarna de tuinbonen toe en kruid met peper en zout.
  • Versnipper de sjalotjes zeer fijn en stoof ze aan in een klontje boter. Voeg daarna de verjus toe en laat deze helemaal inkoken.
  • Meng 250 ml water met 40 g hollandaisesaus en giet dit mengsel bij de sjalotjes. Breng aan de kook en voeg daarna de zure room toe. Doe een deel van de rucola-olie in de saus en ga er lichtjes met een lepel (niet met een garde) door.
  • Emondeer de tomaat en haal de pitjes eruit. Snijd het vlees in blokjes.
  • Bak de vis krokant op zijn velkant en kruid met peper en zout.
  • Dresseer het bord.
featuredimage

Dit heb je hiervoor nodig

Saffloerolie 750ml

 8,50

Hollandaise saus

 9,00

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100