Onze gezonde witte saus is al jaren een van onze bestverkochte producten. Dat ligt niet alleen aan zijn subtiel krachtige smaak, maar ook aan zijn veelzijdigheid. Want met deze saus kan je tal van geweldige gerechten op tafel toveren. Gezond én gemakkelijk!
Bloemkoolsaus: gebruik het kookvocht van je bloemkool als basis voor de saus en werk af met wat nootmuskaat en peper.
Kaassaus: voeg kaas naar keuze toe in je witte saus, zoals comté, emmental, cheddar of parmezaanse kaas.
Bechamelsaus: zonder het gemors en de vervelende bloemklonters. Voeg de witte sausmix toe aan koud water en laat alles rustig inkoken.
Romige aardappelpuree: maak een glad mengsel van 10cl warm water en een eetlepel witte sauspoeder. Roer dit onder de hete puree voor een extra romig effect. Je hebt geen melk of room meer nodig!
Snelle vol-au-vent: voeg gekookte kippenreepjes, balletjes en champignons toe aan de witte saus. Strooi er tot slot nog een lepeltje Sublimix Kippenbouillonpoeder over.
Pestosaus voor bij de pasta: roer een flinke eetlepel pesto onder de witte saus samen met een handvol versgehakte peterselie. Meng dit onder je gekookte pasta. Dit is ook enorm lekker met een stukje kabeljauw of zalm erbij.
Pittige kerriesaus: voeg de witte saus toe aan koud water, laat je saus inkoken en voeg kerriepoeder toe. Werk eventueel af met een toets cayennepeper.
Tuinkruidensaus met verse kruiden: voeg een handvol basilicum, peterselie en bladpeterselie toe aan de witte saus en laat één minuutje meekoken. Een heerlijke saus bij een kip- of visgerecht!
Pas jij onze witte saus ook op een originele manier toe op jouw gerechtjes? En wil je jouw keukengeheim delen met de rest van de Sublimix-lovers? Laat het ons weten via onze contactpagina of deel het op onze Facebook-pagina.
Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.