gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Tajine van hert

Wat heb je nodig?

  • 1 kg hertenragout
  • boter
  • 1 dikke ui
  • 1 teen look (versnipperd)
  • 2 wortelen
  • 4 stengels selder
  • 1 cookmate rundsbouillon
  • 1 el ras el hanout
  • 4 dadels (in stukken)
  • 150 ml rode wijn
  • 1 potje wildfond (240ml)
  • 1 el Luikse siroop
  • 1 kaneelstokje
  • 2 cookmates gourmetsaus
  • peper
  • peterselie

Aan de slag!

  • Smelt een klontje boter en bak het vlees aan. Kruid met peper en zout.
  • Haal het vlees uit de tajine en zet opzij.
  • Snijd de ui, selder en wortelen in stukken en stoof deze aan. Voeg de look toe.
  • Kruid met rundsbouillon en ras el hanout. Bak de kruiden even mee.
  • Blus de pan met rode wijn en wildfond. Breng aan de kook en voeg de dadels, siroop en het kaneelstokje toe.
  • Laat een tweetal uurtjes zachtjes pruttelen onder het deksel.
  • Meng de gourmetsaus met een bodempje water en voeg toe aan de tajine. Laat even meekoken voor de binding.
  • Werk af met peper en peterselie.
Tajine van hert

Dit heb je hiervoor nodig

Wildfond

 5,50 27,50

Rundsbouillon

 1,50 76,50

Gourmet saus

 9,00

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100