17 december 2020 /

Stoofpotje van everzwijn met gnocchi

Een heerlijk gerecht om 'wild' van te worden

Wat heb je nodig voor stoofpotje van everzwijn en gnocchi?

Marinade

  • 1 kg everzwijnragout
  • takje rozemarijn
  • 3 laurierblaadjes
  • 10 jeneverbessen
  • 1 dikke sjalot
  • 1 teentje look (gekneusd)
  • 250 ml rode wijn

Overige ingrediënten:

  • 1 dikke ui
  • 1 winterwortel
  • 2 stengels selder
  • klontje boter
  • 2 tenen look
  • 1 el rundsbouillon
  • 1 el balsamicoazijn
  • potje wildfond
  • 2 el bessengelei
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 stukje knolselder (350g)
  • 100 ml water + 2 cookmates jagersaus
  • 500 g gnocchi
  • 3 blaadjes salie
  • Olio olijfolie
  • kruidenzout
  • geraspte pecorino (Italiaanse schapenkaas)

Aan de slag!

  • Doe al de ingrediënten voor de marinade bij elkaar en laat minstens 24 uur marineren. (Ik doe dit zelf in een diepvrieszakje en zet het zo in de koeling.)
  • Giet het vlees + marinade door een zeef en vang het vocht op. Haal het vlees eruit en dep het droog op wat keukenpapier.
  • Bak het vlees aan in een stoofpot met een klontje boter. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pot en houd het opzij.
  • Snijd de ui, wortel en selder in stukken en stoof deze in dezelfde pot aan. Als de groenten wat glazig zijn voeg je de fijngesnipperde look toe. Kruid met rundsbouillon en peper.
  • Doe het vlees terug bij de groenten alsook de gezeefde marinade, balsamico, wildfond, gelei en laurierblaadjes. Laat 1,5u op een heel zacht vuurtje pruttelen.
  • Snijd de knolselder in blokjes en laat ze nog een uurtje meekoken.
  • Meng 100 ml water met jagersaus, doe dit bij het stoofpotje en laat nog 5 minuutjes meekoken voor een mooie binding.

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2021