Pel de scampi’s en haal het darmkanaal eruit. (Je kan het staartje eraan laten voor de presentatie) Houd de pantsers opzij.
Zet een pan op het vuur met een scheutje saffloerolie. Laat de olie heet worden en bak de pantsers aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Blus nu met de whisky en daarna de witte wijn. Laat even inkoken. Voeg daarna de gevogeltefond, room en tomatenketchup toe. Laat 5 minuutjes pruttelen. Kruid de saus met visbouillon, currypoeder, cayennepeper, paprikapoeder en kippenbouillon. Giet de saus door een zeef en houd ze apart.
Zet een pan op het vuur, met een scheutje olijfolie en bak de scampi’s. Kruid ze met een beetje peper en zout. Haal ze uit de pan en houd ze opzij. Giet terug een klein beetje olijfolie in deze pan en stoof alle groentjes aan buiten de tomatenblokjes.
Kruid de groenten met groentebouillon en een beetje peper. Giet de gezeefde saus bij de groenten en voeg 1 maatschepje (+-20g) tomatensoep toe en roer dit los met een garde. Laat nog twee minuutjes meepruttelen. De scampi’s mogen terug bij de saus alsook de tomatenblokjes. Roer de saus onder de gekookte pasta.
Smakelijk!
Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.