gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Romige kalkoen stoofpot met kroketjes

Deze romige kalkoen stoofpot mag tijdens de wintermaanden niet op het menu ontbreken. De mosterd, prei en dragon vormen het perfecte gezin. Proberen maar!

Ik vind stoofpotjes enorm leuk om klaar te maken. Je kan smaken eindeloos combineren en kan alles gewoon terug opwarmen wanneer het etenstijd is. En er is toch niets gezelliger dan een dampende stoofpot en brandende kachel tijdens de koudere maanden? Deze romige kalkoen stoofpot moet je zeker een keertje klaarmaken. De mosterd, prei en dragon vormen het perfecte gezin. Proberen maar!

Wat heb je nodig voor een kalkoen stoofpotje voor 4 personen?

  • 1,2 kg kalkoenstoofvlees (geen te grote stukken)
  • Klont boter
  • Peper
  • Grof zout
  • 200 g spekblokjes
  • 2 uien
  • 2 tenen look
  • 2 grote wortelen
  • 4 stronken prei (wit)
  • 250 g Parijse champignons
  • 1 el groentebouillon
  • Peper
  • 2 flinke el mosterd
  • 300 ml witte wijn
  • 300 ml water
  • 250 ml volle room
  • 1 maatschepje (+-20g) kippenbouillon
  • 100 ml water gemengd met 3 maatschepjes hollandaisesaus
  • Verse dragon
  • Waterkers

Hoe ga je aan de slag?

  • Zet een stoofpot op het vuur en laat een klontje boter smelten.
  • Bak het stoofvlees aan en kruid met peper en zout.
  • Haal het even uit de pot en zet opzij.
  • Bak de spekblokjes in hetzelfde vet.
  • Versnipper de ui en stoof deze glazig met het spek.
  • Versnipper de look en snijd de wortelen in stukken. Doe ze bij de uien en het spek.
  • Snijd de prei overlangs door en spoel deze goed. Snijd in stukken en snijd de champignons in  vieren. Doe alle groenten in de stoofpot.
  • Kruid het geheel met groentebouillon, peper en mosterd. Voeg het vlees terug toe.
  • Overgiet met de wijn, water en room en voeg 1 maatschepje (+-20g) kippenbouillon toe.
  • Leg een deksel op de pot en laat 1,5 uur op een heel zacht vuurtje pruttelen.
  • Giet het water met hollandaisesaus bij de stoofpot en laat nog een minuutje mee koken. Dit zorgt ook voor een mooie binding. Werk af met flink wat peper en verse dragon.
  • Serveer met aardappelkroketten en waterkers.

Smakelijk!

Romige kalkoen stoofpot met kroketjes

Dit heb je hiervoor nodig

Groentebouillon

 1,50 75,00

Kippenbouillon

 1,50 81,50

Hollandaise saus

 9,00

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100