17 december 2017 /

Recepten eindejaarsmenu: Voorgerecht

Creme van pastinaak met gebakken coquilles, krokantje van parmaham en hollandaise.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 Pastinaken
  • 12 verse coquilles
  • 4 plakjes parmaham
  • Bouquet garni (tijm, laurier, peterseliestengel)
  • 1 sjalot
  • 1 tomaat
  • 10 cl droge witte wijn (bvb chardonnay)
  • Melk en water
  • 1 klontje boter
  • Sublimix Hollandaisesaus
  • Sublimix Groentebouillon
  • Sublimix Cuissana (cacaoboter in poedervorm)

Bereiding

  • Droog de parmaham in de oven op 90°C gedurende +/- 1.5uur, tot ze krokant is.
  • Snijd de pastinaken in blokjes en kook ze gaar in melk en water, met de bouquet garni. En een eetlepel Sublimix Groentebouillon.
  • Giet de pastinaken af en doe ze in een blender (of pureer met staafmixer). Voeg het klontje boter toe en kruid af met wat peper. Je kan de smaak nog opwerken met een beetje groentebouillon indien nodig.
  • Maak de hollandaisesaus: versnipper de sjalot, stoof deze aan in een beetje saffloerolie, doe de wijn erbij en laat 5 minuutjes inkoken. Los 2 cookmates (+/- 35 g) hollandaisesausmix op in 20cl water en voeg dit mengsel toe.  Laat nog een minuutje zachtjes pruttelen.
  • Ontvel en ontpit de tomaten. En snijd ze in blokjes.
  • Paneer de coquilles in Cuissana en bak ze kort in een hete grillpan.
  • Maak nu het bordje: trek een streepje pastinaakpuree op het bord met een eetlepel, schik er 3 coquilles bij en werk af met de tomatenblokjes, de hollandaisesaus en het krokantje van parmaham.
  • Smakelijk!

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2019