gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Plantaardig eten: is 2019 het jaar van de volledige doorbraak?

2019 lijkt plantaardig, vegan en groen te zullen kleuren.

Het jaar is nog maar net begonnen, maar de voorspellingen op vlak van voedseltrends voor 2019 doen intussen al een tijdje de ronde. Met stip aanwezig op elk lijstje: plantaardig eten. Vlees en zuivel lijken niet meer onaantastbaar.

Wie het assortiment van Sublimix kent, weet dat we met Cuissana en onze saffloerolie een groene en gezonde basis leggen voor een smaakvol en subliem gerecht. Waarom zou je plantaardig eten een nog belangrijkere rol geven in je wekelijkse menu? En welk effect heeft dit op jou?

Van vleesvervangers tot food swapping

Je hoeft maar de zoekterm gezond recept te googelen en de gerechten op basis van planten, groenten of fruit vliegen je om de oren. Zo kom je al snel tal van originele ideeën tegen om vlees en zuivel van je tafel te toveren.

Soja en noten zijn al lang geen onbekende meer, maar wist je dat ook paddenstoelen vlees perfect kunnen vervangen, ook qua structuur? Of wat had je gedacht van een burger met jackfruit in plaats van rundvlees? Van courgetteslierten als “pasta”? Of van een bloemkoolbodem voor je pizza? Food swapping is helemaal in!

Plantaardig eten is allesbehalve eentonig en saai. Ga maar eens kijkje nemen in één van de vele veganistische restaurants die uit de grond blijven schieten. Of probeer het thuis gewoon eens zelf in combinatie met onze smaakbommetjes.

Voordelen voor mens en Moeder Natuur

Door vaker de voorkeur te geven aan plantaardig eten krijg je automatisch betere voedingsstoffen binnen: minder en betere vetten, en meer mineralen en vezels. Zo word je onder andere minder vatbaar voor hart- en vaatziekten en houd je jouw cholesterol beter op peil. Je vermindert bovendien de kans op overgewicht.

Daarnaast doe je natuurlijk ook de dieren en het milieu een groot plezier. Het grootbrengen en slachten van vee heeft een enorme impact op de wereld, en dus ook op ons op lange termijn.

Zie jij plantaardig eten wel zitten?

Ben jij bereid om nu en dan zelf te kiezen voor een plantaardig menu? Met ons uitgebreid Sublimix-gamma kan je alleszins al oneindig veel lekkers klaarmaken. Ben je op zoek naar extra gezondheidstips? Neem een kijkje op onze blog!

Plantaardig eten: is 2019 het jaar van de volledige doorbraak?
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100