Pasta met rucolapesto en asperges - Sublimix Pasta met rucolapesto en asperges - Sublimix

Pasta met rucolapesto en asperges

Wat heb je nodig voor Pasta met rucolapesto en asperges:

  • 50 g pijnboompitten
  • 100 g parmezaan
  • 80 g rucola
  • 1 el citroensap
  • 3 el olijfolie
  • 1 el zure room
  • peper
  • 300 g spekblokjes
  • 1 kg witte asperges
  • olijfolie
  • grof zout
  • scheutje witte wijn
  • 250 ml water
  • 2 cookmates hollandaisesaus
  • 500 g pasta
  • groentebouillon
  • peterselie
  • zeste van citroen

Aan de slag!

  • Mix de pijnboompitten, parmezaan, rucola, 1 el citroensap, 3 el olijfolie en 1 el zure room.
  • Bak het spek krokant en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Schil de asperges en verwijder het harde uiteinde.
  • Snijd ze in stukken van ongeveer 2cm.
  • Houd de topjes opzij.
  • Verwarm wat olijfolie en stoof de aspergestukjes.
  • Wanneer ze wat glazig worden, voeg je ook de aspergetopjes toe.
  • Kruid af met wat grof zout en peper.
  • Blus met een scheutje witte wijn en laat inkoken.
  • Laat koken tot de asperges beetgaar zijn.
  • Meng het water met de hollandaisesaus en giet over de asperges.
  • Kook ondertussen de pasta al dente in een ruime hoeveelheid water met groentebouillon.
  • Roer er de rucolapesto onder.
  • Draai eerst wat van de pasta op een vleesvork en schik op het bord.
  • Hierboven op komen de asperges met de saus en daarover de spekblokjes. Werk af met wat fijngehakte peterselie en de zeste van citroen.

Gratis kookboek

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2022