gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Pasta met rucolapesto en asperges

Wat heb je nodig voor Pasta met rucolapesto en asperges:

  • 50 g pijnboompitten
  • 100 g parmezaan
  • 80 g rucola
  • 1 el citroensap
  • 3 el olijfolie
  • 1 el zure room
  • peper
  • 300 g spekblokjes
  • 1 kg witte asperges
  • olijfolie
  • grof zout
  • scheutje witte wijn
  • 250 ml water
  • 2 cookmates hollandaisesaus
  • 500 g pasta
  • groentebouillon
  • peterselie
  • zeste van citroen

Aan de slag!

  • Mix de pijnboompitten, parmezaan, rucola, 1 el citroensap, 3 el olijfolie en 1 el zure room.
  • Bak het spek krokant en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Schil de asperges en verwijder het harde uiteinde.
  • Snijd ze in stukken van ongeveer 2cm.
  • Houd de topjes opzij.
  • Verwarm wat olijfolie en stoof de aspergestukjes.
  • Wanneer ze wat glazig worden, voeg je ook de aspergetopjes toe.
  • Kruid af met wat grof zout en peper.
  • Blus met een scheutje witte wijn en laat inkoken.
  • Laat koken tot de asperges beetgaar zijn.
  • Meng het water met de hollandaisesaus en giet over de asperges.
  • Kook ondertussen de pasta al dente in een ruime hoeveelheid water met groentebouillon.
  • Roer er de rucolapesto onder.
  • Draai eerst wat van de pasta op een vleesvork en schik op het bord.
  • Hierboven op komen de asperges met de saus en daarover de spekblokjes. Werk af met wat fijngehakte peterselie en de zeste van citroen.
Pasta met rucolapesto en asperges

Dit heb je hiervoor nodig

Bio olijfolie uit Italië

 16,50 82,50

Groentebouillon

 1,50 75,00

Hollandaise saus

 9,00

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100