- Gratis verzending vanaf € 50
- 10% korting bij bestellingen boven € 100
Pasta met rucolapesto en asperges
Wat heb je nodig voor Pasta met rucolapesto en asperges:
- 50 g pijnboompitten
- 100 g parmezaan
- 80 g rucola
- 1 el citroensap
- 3 el olijfolie
- 1 el zure room
- peper
- 300 g spekblokjes
- 1 kg witte asperges
- olijfolie
- grof zout
- scheutje witte wijn
- 250 ml water
- 2 cookmates hollandaisesaus
- 500 g pasta
- groentebouillon
- peterselie
- zeste van citroen
Aan de slag!
- Mix de pijnboompitten, parmezaan, rucola, 1 el citroensap, 3 el olijfolie en 1 el zure room.
- Bak het spek krokant en laat uitlekken op keukenpapier.
- Schil de asperges en verwijder het harde uiteinde.
- Snijd ze in stukken van ongeveer 2cm.
- Houd de topjes opzij.
- Verwarm wat olijfolie en stoof de aspergestukjes.
- Wanneer ze wat glazig worden, voeg je ook de aspergetopjes toe.
- Kruid af met wat grof zout en peper.
- Blus met een scheutje witte wijn en laat inkoken.
- Laat koken tot de asperges beetgaar zijn.
- Meng het water met de hollandaisesaus en giet over de asperges.
- Kook ondertussen de pasta al dente in een ruime hoeveelheid water met groentebouillon.
- Roer er de rucolapesto onder.
- Draai eerst wat van de pasta op een vleesvork en schik op het bord.
- Hierboven op komen de asperges met de saus en daarover de spekblokjes. Werk af met wat fijngehakte peterselie en de zeste van citroen.
Wat vind je nog leuk?
© SUBLIMIX 2023