Frisse pasta met asperges: de lente op je bord!

De lente op je bord? Ontdek deze heerlijke, frisse pasta met asperges!

Mocht er een verkiezing zijn voor De Ultieme Lentegroente, dan krijgt de asperge zeker en vast onze stem. Daarom serveren wij je een recept voor een heerlijke, frisse pasta met asperges!

Ingredi├źnten voor deze pasta met asperges (4 personen)

  • Pesto
  • 50g pijnboompitten
  • 100g parmezaan
  • 80g rucola
  • 1el citroensap
  • 3el olijfolie
  • 1el zure room
  • Peper
  • 300g spekblokjes
  • 1kg witte asperges
  • Olijfolie
  • Grof zout
  • Scheutje witte wijn
  • 250 ml water
  • 2 cookmates (40g) Sublimix hollandaisesaus
  • 500g pasta
  • Sublimix groentebouillon
  • Peterselie
  • Zeste van citroen

Aan de slag

  • Mix de pijnboompitten, parmezaan, rucola, 1el citroensap, 3el olijfolie en 1el zure room.
  • Bak het spek krokant en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Schil de asperges en verwijder het harde uiteinde.
  • Snijd ze in stukken van ongeveer 2cm.
  • Houd de topjes opzij.
  • Verwarm wat olijfolie en stoof de aspergestukjes.
  • Wanneer ze wat glazig worden, voeg je ook de aspergetopjes toe.
  • Kruid af met wat grof zout en peper.
  • Blus met een scheutje witte wijn en laat inkoken.
  • Laat koken tot de asperges beetgaar zijn.
  • Meng het water met de hollandaisesaus en giet over de asperges.
  • Kook ondertussen de pasta al dente.
  • Roer er de rucolapesto onder.
  • Draai eerst wat van de pasta op een vleesvork en schik op het bord.
  • Hierboven op komen de asperges met de saus en daarover de spekblokjes. Werk af met wat fijngehakte peterselie en de zeste van citroen.
  • Je frisse pasta met asperges is klaar – smakelijk!

Wat vind je nog leuk?

┬ę SUBLIMIX 2019