- Gratis verzending vanaf € 50
- 10% korting bij bestellingen boven € 100
Pasta met asperges en rucola
Wat heb je nodig voor Pasta met asperges en rucola?
Ingrediënten voor de pesto:
- 50g pijnboompitten
- 100g parmezaan
- 80g rucola
- 1el citroensap
- 3 el olijfolie
- 1el zure room
- peper
- 1 kl kruidenzout
andere ingrediënten:
- 300g spekblokjes
- 1kg witte asperges
- olijfolie
- grof zout
- peper
- scheutje witte wijn
- 250 ml water
- 2CM hollandaisesaus
- 500g pasta
- groentebouillon
- peterselie
- zeste van citroen
Aan de slag!
- Mix de ingrediënten voor de pesto fijn en zet opzij.
- Bak het spek krokant en laat uitlekken op keukenpapier.
- Schil de asperges en verwijder het houterig uiteinde.
- Snijd ze in stukken van ongeveer 2cm.
- Houd de topjes opzij.
- Verwarm wat olijfolie en stoof de rauwe aspergestukjes. Je mag ze licht laten kleuren. Wanneer ze wat glazig worden voeg je ook de aspergetopjes toe. Deze hebben een minder lange gaartijd. Kruid af met wat grof zout en peper. Blus met een scheutje witte wijn en laat inkoken. De asperges moeten beetgaar zijn.
- Meng het water met de hollandaisesaus en giet over de asperges.
Wat vind je nog leuk?
© SUBLIMIX 2023