gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Orecchiette met asperges, mousseline en daslookolie

Wat heb je nodig:

  • 200 g guancale (of andere spekblokjes)
  • 400 g orecchiette
  • 1 kg witte asperges
  • 2 sjalotjes
  • 200 ml prosecco
  • boter
  • olijfolie
  • cayennepeper
  • 2 volle eetlepels zure room
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 4 maatschepjes (8 el) hollandaisesaus
  • klein busseltje (handvol) daslook

Aan de slag!

  • Snijd de guancale in blokjes en bak ze krokant. Laat ze uitlekken op keukenrol en hak ze grof.
  • Doe de daslook in een blender en mix een 10-tal minuten met 250ml olijfolie. Giet de olie door een koffiefilter om mooie heldere olie te bekomen. Zet de olie koel.
  • Schil de asperges en snijd ze in stukken van ongeveer 2 à 3 cm. Doe boter en wat olijfolie in een pan en bak de asperges. Versnipper de sjalotjes en doe ze bij de asperges. Kruid met peper en zout. Wanneer de asperges bijna gaar zijn giet je er de prosecco bij. Laat deze inkoken. Meng nu 300 ml water met de hollandaisesaus en giet dit in de pan. Laat nog even opkoken en voeg dan de zure room toe. Kruid extra af met een snuf cayennepeper.
  • Kook de pasta al dente in ruim, gezouten water.
  • Voeg de pasta bij de asperges + 1 pollepel van het kookvocht.
  • Werk af met peterselie.
  • Serveer de pasta met de crumble van guancale en werk royaal af met de daslookolie.
Orecchiette-met-asperges_-mousseline-en-daslookolie-2

Dit heb je hiervoor nodig

Bio olijfolie uit Italië

 17,50

Hollandaise saus

 9,00

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100