gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Mosselen met witte wijnsaus en citroengras

Deze mosselen met witte wijnsaus smaken heerlijk fris.

Zo maak je deze mosselen met witte wijnsaus en citroengras

De saus

De mosselen

  • 4 kg mosselen (goed gespoeld)
  • 4 kleine uien (versnipperd)
  • 4 grote stengels groene selder (in stukken gesneden)
  • 4 el kruidenboter
  • 2 kl witte peper
  • fijngehakte peterselie

Deze geparfumeerde, witte wijnsaus maakt iedereen vrolijk. Niet alleen overheerlijk bij deze mosselen, maar maak ze ook eens bij een stukje vis of scampi. Zelf zeef ik het nat van de mosselen achteraf en vries ik het in. Zo heb je een heerlijke visfumet als basis voor een saus bij je volgend stukje vis.

De saus

  • Stoof de sjalot glazig in een klontje boter.
  • Voeg de gember, citroengras, steranijs, witte wijn, visfumet en room toe.
  • Laat dit zonder deksel een 40 minuten zachtjes inkoken.
  • Giet de saus door een zeef, kruid bij met wat peper en laat ze staan tot de mosselen klaar zijn.
  • Laat de saus terug koken en bind ze eventueel nog bij met een beetje witte saus. (de hoeveelheid hangt af van hoe fel je saus al is ingekookt, doe het daarom wat op het zicht)

De mosselen

  • Doe de mosselen in één grote of vier afzonderlijke potjes.
  • Hierop leg je de groenten, kruidenboter en witte peper. Giet er een klein scheutje witte wijn of water bij.
  • Kook de mosselen kort op een hoog vuur en schud ze regelmatig op.
  • Bestrooi de mosselen, in het bord, met peterselie en overgiet ze met de saus.

Smakelijk!

Mosselen met witte wijnsaus en citroengras

Dit heb je hiervoor nodig

Visbouillon 220g / 7,3 l

 7,00

Witte saus

 8,00 12,00

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100