gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Met deze zomergroenten tover jij in de keuken

Deze zomergroenten zijn licht voor je portemonnee én ze zitten boordevol vitamines.

Tuinkers

Perfect als garnituur of voor een pittige toets in eender welk gerecht. Dit familielid van de waterkers heeft een uitgesproken aroma dat doet denken aan mosterd. Bovendien is tuinkers rijk aan vezels, foliumzuur, ijzer en tal van vitamines.

Tuinkers koop je meestal als plantjes, die nog op een vilten bodem zitten. Bewaar ze ook op deze manier in je koelkast en je hebt er nog tot 3 dagen plezier van.

Venkel

De typische anijssmaak van deze zomergroente zorgt steeds voor twee kampen: zij die er dol op zijn en zij die het niet lusten. Vooral de knol van deze groente wordt gegeten. En dat kan zowel rauw in een salade, als gekookt met bijvoorbeeld vis. Bovendien is venkel arm aan calorieën, maar rijk aan vezels en foliumzuur.

Een verse venkel, die bewaar je het best in de koelkast. Zo kan je er tot 5 dagen lang van genieten. Wacht je langer, dan verliest hij helaas zijn smaak.

Boontjes

Van snijbonen tot prinsessenboontjes, bonen zijn erg populair. Niet verwonderlijk, aangezien deze zomergroenten rijk zijn aan vezels, foliumzuur en calcium. Je kan ze enkel gekookt of gestoomd eten, ook als je ze in een koud slaatje wilt verwerken.

Welke je boontjes je er ook uitkiest, ze blijven zo’n 3 tot 4 dagen goed in je koelkast.

 

Tomaten

Nog zo’n zomergroente die in geen enkel slaatje kan ontbreken. (In deze knapperige tomatensalade met burrata, bijvoorbeeld!) Klein, groen, rond, glad, geribbeld, … Tomaten zijn er in alle vormen en maten. Iedere soort met zijn eigen, typische smaak.

Welke tomaat je er het best uit kiest? Een verse tomaat is vast en glanzend. Hoe donkerder, hoe rijper hij is. Eenmaal in je koelkast kunnen tomaten wel tot twee weken goed blijven.

Courgette

Weinig calorieën, maar veel vitamines en mineralen: dat zijn de kenmerken van dit familielid van de komkommer. Een rijpe courgette is net zoals de tomaat vast en glanzend, en wordt gekenmerkt door een zachte smaak. Ook de felgele bloemen van deze zomergroente, die tussen de courgettebladeren groeien, zijn perfect eetbaar.

Wist je trouwens dat een courgette niet graag in de koelkast woont? Bewaar je courgettes op een koele plaats, dan blijven ze wel twee tot drie weken goed.

Kropsla

Een vaste waarde in de Belgische keuken: een fris blaadje sla. Kropsla bestaat voor 95% uit water en bevat dus weinig calorieën, maar daarnaast wel heel wat voedingsstoffen.

Deze zomergroente heeft veel vocht nodig om vers te blijven. Bewaar ‘m dus onverpakt in je koelkast zodat ie enkele dagen goed blijft.

Zomergroenten: tijd voor de praktijk

Haal die kleurrijke zomergroenten in huis en ga vandaag nog aan de slag met één van onze heerlijke recepten. Smakelijk!Zonneschijn buiten, maar ook op je bord. Want deze kleurrijke groenten spelen deze zomer de hoofdrol in al je gerechten. Bovendien zijn deze zomergroenten licht voor je portemonnee én zitten ze boordevol vitamines.

Met deze zomergroenten tover jij in de keuken
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100