gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Linguine met witloof en gehaktballetjes

Wat heb je nodig voor Linguine met witloof en gehaktballetjes:

  • 600 g gehakt
  • 60 g chapelure
  • 1 ei
  • 1 el wokkruiden
  • saffloerolie
  • bakje champignons
  • 8 stronken witloof in reepjes gesneden
  • 1 maatschepje (+-20g) kippenbouillon
  • 600 ml melk
  • 3 maatschepjes witte saus
  • peper
  • 400 g linguine
  • 70 g geraspte comt een beetje extra voor op de bordjes
  • fijngehakte peterselie

Aan de slag!

  • Meng het gehakt met chapelure, ei en wokkruiden. Rol er gehaktballen van en bak ze goed aan in een scheut saffloerolie. Haal ze uit de stoofpot en houd opzij. De balletjes moeten niet gaar zijn.
  • Snijd de champignons in vier en bak ze in dezelfde pot. Voeg indien nodig nog wat extra vetstof toe. Voeg daarna het witloof toe. Stoof dit op een zachter vuurtje gaar. Kruid met kippenbouillon en flink wat peper.
  • Kook ondertussen de pasta al dente in ruim, gezouten water.
  • Meng de melk met de witte saus en doe dit mengsel bij de groenten. Breng zachtjes aan de kook. Voeg de balletjes terug toe en laat ze verder garen in de pruttelende saus. De kaas mag je er ook in laten smelten.
  • Voeg een pollepel van het kookwater toe aan de saus en daarna de uitgelekte pasta. Zet alles goed onder elkaar en werk af met peterselie.
Linguine met witloof en gehaktballetjes

Dit heb je hiervoor nodig

Saffloerolie 750ml

 8,00

Kippenbouillon

 1,50 81,50

Wokkruiden

 6,00

Witte saus

 8,00 12,00

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100