gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Kip met orzo, spinazie en champignons

Wat heb je nodig

Aan de slag!

  • Zet een stoofpot op het vuur en laat een scheutje saffloerolie heet worden.
  • Bak de kip aan en kruid met peper en zout.
  • Haal de kip uit de pot en voeg indien nodig terug een scheutje olie toe. Snijd de ui en selder in stukjes en stoof deze aan. Versnipper de look en snijd de champignons in plakjes. Voeg ook deze toe. Kruid met peper en groentebouillon.
  • Voeg de witte wijn toe samen met de gevogeltefond en room. De kip mag ook terug in de pot. Laat 75 minuten zeer zachtjes pruttelen onder een deksel.
  • Kruid met kippenbouillon.
  • Voeg nu de orzo toe en roer regelmatig over de bodem zodat deze niet gaat plakken. Voeg indien nodig een lekje water toe.
  • Als de orzo beetgaar is roer je er beetje bij beetje de spinazie onder. Draai nogmaals aan de pepermolen.
  • Werk het bordje af met wat versgeraspte parmezaan.

Dit heb je hiervoor nodig

Blanke gevogeltefond

 5,50 27,50

Saffloerolie 750ml

 8,00

Groentebouillon

 1,50 75,00

Kippenbouillon

 1,50 81,50

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100