gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Je kind groenten laten eten: 5 tips

Je kind groenten laten eten zonder dat een strijd aan is voorafgegaan? Deze tips moet je onthouden!

Kinderen en groenten. Sommigen zijn er zot van, terwijl het bij anderen iedere keer weer een ware strijd aan tafel is. Je kind groenten laten eten: tijd voor wat tips!

Smokkelwaar

De eeuwenoude truc waar we allemaal mee zijn grootgebracht: groentjes zorgvuldig in gerechten verwerken. Spruitjes onder de puree mengen, spaghetti carbonara met erwtjes of broccoli in de saus mixen? Je kind groenten laten eten, is een kwestie van creativiteit!

De touwtjes in handen (of net niet)

Kinderen vinden het geweldig om betrokken te worden. Betrek je kind bij het boodschappen doen, het wassen, snijden, bereiden of zelfs het kweken van groenten. Nog zo’n handige tip: vraag hen gewoon wat ze willen eten. Boontjes of broccoli? Bloemkool of erwtjes? Je geeft ze enkel gezonde opties, maar het is wel hun keuze.

Experimenteer met bereidingswijzen

Is je kind niet zot van een bepaalde groente? Probeer dan eens een andere bereidingswijze. Rauw, gegrild, gekookt, gestoofd of zelfs in een smoothie. Alles kan en alles mag om je kind groenten te laten eten. Bij iedere bereidingswijze krijgt de groente een andere smaak… dus misschien is het dan wél raak.

Geef je ogen de kost

Haal de kunstenaar in jezelf naar boven en pak eens uit met een leuke presentatie van groenten. Een prachtig kunstwerkje zet ongetwijfeld aan tot eten.

Forceer niets

Hoe graag je je kind ook wil groenten laten eten, forceer ze niet. Door hen te dwingen, kunnen ze een heuse afkeer ontwikkelen voor een bepaalde groente. Probeer het later opnieuw, geef hen een klein stukje om te proeven of serveer iedere dag een andere groente om te variëren.

Je kind groenten laten eten? Tijd voor de praktijk!

Genoeg theorie nu, aan de slag. Houd onze tips in je achterhoofd en voor je het weet spelen je kinderen hun portie groenten zonder moeite naar binnen. Te beginnen met deze lekkere pompoensoep? Succes!
Je kind groenten laten eten: 5 tips
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100