13 Mei 2018 /

Groenteschotel met kip – Keuken van Liselotte

Groenteschotel met kip: een licht gerecht, maar boordevol groenten. Dit moet je proberen!

“Persoonlijk hou ik echt van die sausgerechtjes. Maar ik maak ze op zo’n manier zodat er de volgende dag geen extra kilo’s op de weegschaal tevoorschijn komen. Als ik je twee tips kan geven voor deze groenteschotel met kip: doe zeker de moeite om de groenten in sliertjes te snijden, dit zorgt voor een een aangenaam mondgevoel. En maak dit gerecht ook eens een keertje klaar met vis. Dat zal je ongetwijfeld ook zeer lekker vinden!”

Dit heb je nodig voor de groenteschotel met kip

  • 3 wortelen
  • 3 stengels selder
  • 3 stekken prei
  • 2 tomaten
  • 4 kippenfilets
  • 2 kl kippenbouillon
  • peper
  • 400ml water
  • 4 CM hollandaise saus
  • Scheutje room
  • Fijngehakte peterselie
  • Vastkokende aardappelen

Aan de slag!

  • We beginnen met de tomaten: verwijder de schil van de tomaten. Dit doe je door ze enkele seconden in kokend water te leggen. Vervolgens komt de schil heel gemakkelijk los. Deze techniek wordt ook wel emonderen genoemd. Eens de schil verwijderd is snijd je de tomaten in fijne blokjes.
  • Snijd de wortel, selder en prei in iets dikkere slierten. Stoof ze vervolgens in deze volgorde beetgaar. Kruiden doe je met 1 kl kippenbouillon en wat peper.
  • Tijd voor de kippenfilets. Stoom of bak de kippenfilets, naargelang jouw voorkeur. En kruid ze met peper en zout.
  • Ook de aardappelen stoom of kook je.
  • Meng de Sublimix hollandaise saus met het water, room en 1 kl kippenbouillon in een maatbeker. Heb je een stevig mengsel? Giet het dan over de groentjes. Laat het geheel even zachtjes pruttelen.
  • Dresseer nu je bord.¬†Begin met de groentesliertjes en leg daarop zorgvuldig de kip en de aardappelen.
  • Je groenteschotel met kip afwerken doe je met wat tomatenblokjes en peterselie. Zo krijg je een prachtig kunstwerkje op je bord.
  • Laat het smaken!

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2018