gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100
Sublimix promotie afbeelding bouillons, fonds en sauzwen

Groentelasagna met scamorza

Zin een lasagna die net een tikje anders is? Wel, we gaan het vandaag hebben over een groentelasagna met als geheim wapen scamorza. Denk aan mozzarella die de pekel is ingedoken, een beetje uitgehard is en daarna nog een rookwolkje heeft meegepikt. Het resultaat is een heerlijke smeltende kaas met een vleugje rook die dit gerecht naar een hoger niveau tilt. Oh en wie liever de veggie-toer opgaat: je kan de ham er zo uitlaten en niemand zal het missen. Ik combineer deze comfort-klassieker met een verrukkelijk wit sausje voor nog wat extra weelde en gelukzaligheid. Geniet ervan!

Wat heb je nodig:

  • olijfolie
  • 2 aubergines
  • 2 courgettes (ik gebruik hier gele voor de kleur)
  • 3 tomaten
  • verse kruiden naar keuze (basilicum, oregano,…)
  • kruidenzout
  • peper
  • 8 plakken parmaham (laat dit weg voor een vegetarische versie)
  • 1 bol scarmoza (indien je niet van gerookte smaak houdt kan je ook 2 bollen mozzarella nemen)
  • 50 g gemalen kaas
  • 20 g witte saus
  • 250 ml volle melk
  • citroen
  • stukje Parmezaanse kaas

Aan de slag!

  • Snijd de aubergines en courgettes in plakken en besprenkel ze met olijfolie. Grill alle plakken en houd ze opzij.
  • Snijd de tomaten en scarmoza in dunne plakken.
  • Neem een ovenschotel en bouw laagjes met de verschillende groenten, parmaham en scarmoza. Bestrooi elke nieuwe laag groenten met een klein beetje kruidenzout. Leg hier en daar ook wat verse kruiden tussen de lagen.
  • Bedek de schotel met zilverpapier en zet een half uur in een oven van 180°. Haal daarna het papier weg en laat nog 15 minuten verder bakken.
  • Verwarm net voor het serveren de melk met de witte saus en breng aan de kook. Laat er 50 g gemalen kaas in smelten en werk af met een klein beetje citroensap.
  • Dresseer de borden en werk af met wat extra Parmezaanse kaas, olijfolie en oreganoblaadjes.
groentelasagnametscamorza

Dit heb je hiervoor nodig

Bio olijfolie uit Italië

 17,50

Kruidenzout

 6,00

Witte saus

Price range: € 8,00 through € 12,00

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100