Gevuld varkenshaasje met pasta, broccoli en boursinsaus - Sublimix Gevuld varkenshaasje met pasta, broccoli en boursinsaus - Sublimix

Gevuld varkenshaasje met pasta, broccoli en boursinsaus

Wat heb je nodig voor Gevuld varkenshaasje met pasta, broccoli en boursinsaus:

  • 1 groot of 2 kleine varkenshaasjes
  • 200 à 300 g ontbijtspek
  • 150 g zongedroogde tomaatjes (fijngehakt)
  • 2 el basilicumpesto 
  • 1 bol mozzarella
  • peper
  • provençaalse kruiden
  • olijfolie
  • 500 g volkoren speltpasta (of gewone pasta)
  • 250 g champignons
  • 2 dikke sjalotten
  • 2 tenen look
  • 1 broccoli
  • kruidenzout
  • potje boursin cuisine (240g)
  • handvol diepvrieserwtjes
  • 3 cookmates witte saus + 250 ml melk + 200 ml water
  • 1 el groentebouillon
  • parmezaanse kaas
  • geroosterde pijnboompitten
  • basilicum

Aan de slag!

  • Snijd het varkenshaasje open met een scherp mes en kruid de binnenkant met flink wat peper. Smeer in met de pesto en bestrooi met de helft van de zongedroogde tomaatjes. Leg er plakjes mozzarella op en plooi dicht. Leg het ontbijtspek dakpansgewijs naast elkaar gelijk aan de lengte van het vlees. Leg het vlees bovenaan en rol het daarna op in het spek. Bestrooi de bovenkant met wat provençaalse kruiden.
  • Leg het vlees in een ovenschotel en bak ongeveer een half uur. Gebruik een vleesthermometer voor een perfect resultaat. Haal het uit de oven als de kern 52° is. Laat het daarna even rusten onder zilverpapier tot de kern 55° is.
  • Kook of stoom de broccoli beetgaar.
  • Zet een hoge pan op vuur met een flinke scheut olijfolie. Snijd de champignons in vieren en bak ze aan. Versnipper de sjalotjes en look en doe ze bij de champignons.
  • Doe de broccoli erbij en kruid met peper en kruidenzout.
  • Doe het witte sausmengsel, boursin, diepvrieserwtjes en de overschot van de zongedroogde tomaatjes bij in de pan. Kruid met wat groentebouillon.
    Doe het witte sausmengsel, boursin, diepvrieserwtjes en de overschot van de zongedroogde tomaatjes bij in de pan. Kruid met wat groentebouillon.
  • Kook de pasta beetgaar en doe hem bij in de saus. Je kan eventueel nog een beetje van het kookwater toevoegen.
  • Werk het bordje af met wat versgeraspte parmezaan, pijnboompitten, olijfolie en enkele blaadjes basilicum.

Gratis kookboek

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2022