gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Eggs Benedict met avocado en grijze garnalen

Wat heb je nodig voor Eggs Benedict met avocado en grijze garnalen:

  • 4 eieren
  • azijn
  • 2 keizerpistolets
  • 2 avocado’s
  • 150 g grijze garnalen
  • ½ kg witte asperges
  • 2 maatschepjes (+-40g) hollandaisesaus + 200 ml water
  • mespuntje cayennepeper
  • 1 el citroensap
  • grof zout

Aan de slag!

  • Schil de asperges en kook of stoom ze beetgaar.
  • Snijd de pistolets in twee en bak ze nog even krokant in de oven.
  • Pocheer de eieren. Zet een hoge pot water op het vuur met een flinke scheut natuurazijn. Laat het water tot net onder het kookpunt komen en roer erin met een garde tot je een kolk krijgt in het midden. Pocheer de eieren één voor één door ze eerst voorzichtig in een tasje te doen en daarna in het draaiend water te gieten. Laat ze er twee tot drie minuten in en haal ze er daarna voorzichtig uit met een schuimspaan. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier.
  • Snijd de avocado’s in twee, haal de pit eruit en verwijder de schil.
  • Leg de asperges op het bord. Per bordje leg je de twee helften van het broodje met daarop avocado en twee gepocheerde eieren.
  • Kook de hollandaisesaus op en werk deze af met cayenne en citroen. Overgiet het bordje met de saus en strooi er garnalen over.
  • Werk de asperges en het eitje af met wat grof zout.
Eggs Benedict met avocado en grijze garnalen

Dit heb je hiervoor nodig

Hollandaise saus

 9,00

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100