gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Een gezond eetpatroon: 5 tips om het langer vol te houden

Je besluit om gezonder te eten, maar na een paar weker herval je weer in je oude gewoontes. Herkenbaar? Met deze tips houd je een gezond eetpatroon langer vol, zonder je levensstijl drastisch te veranderen.

1. Plan maaltijden op voorhand in

Zeggen dat je gezond gaat eten is makkelijk. Het ook echt doen, is een andere kwestie. Denk maar aan al die keren dat je in de winkel staat, niet weet wat te kopen en bijgevolg maar iets ongezonds in je kar gooit. Probeer daarom om op voorhand je maaltijden in te plannen en een lijstje te maken met alle ingrediënten die je nodig hebt. Zo kan je in de winkel gericht zoeken naar de juiste benodigdheden. En ongezonde tussendoortjes makkelijker links laten liggen.

2. Kies voor gezonde vervangers

Een gezonde eetpatroon wil niet zeggen dat je je huidge levensstijl drastisch moet omgooien en alleen maar light producten moet eten of drinken. Kleine veranderingen kunnen vaak al wonderen doen. Kies bijvoorbeeld eens voor volkoren brood in plaats van wit brood. Drink een glas water met een schijfje citroen in plaats van frisdrank. Of bak en braad met Cuissana, een gezonde vervanger van olie of boter.

TIP:  Koken met gezonde én smaakvolle vervangers? Neem dan zeker eens een kijkje op onze webshop, waar je heel wat caloriearme smaakmakers zoals bouillon, soepen en sauzen terugvindt.

 

3. Maak het jezelf niet te moeilijk

 Gezond eten impliceert niet dat je enkel complexe gerechten met speciale ingrediënten op tafel moet toveren. Dat je alleen maar superkleine porties mag eten. Of dat je helemaal niks meer mag snoepen. Integendeel. Begin bijvoorbeeld met een grotere portie groenten op het menu te zetten. Of ga om de twee weken frietjes halen in plaats van elke week. Door haalbare doelen te stellen, blijf je ze ook langer volhouden.

4. Doe aan mealprepping

Soms heb je gewoon geen tijd of zin om aan een gezonde maaltijd te beginnen. En dan is de verleiding groot om snel frietjes, pizza of kebab uit te halen. Daarom is mealprepping een goed idee. Denk in het weekend na over wat je tijdens de werkweek gaat eten, rek een tweetal uurtjes uit om alles te koken en vries je gerechten vervolgens in. Het resultaat? Tijdens de week kan je die gezonde maaltijd gewoon uit de diepvries halen en ontdooien. Heerlijk makkelijk!

5. Houd het samen vol

Een gezond eetpatroon volhouden is moeilijker als je er alleen voor staat. Zeker als jij een bord vol groenten voor je hebt staan, terwijl de rest van je gezelschap zich tegoed doet aan frietjes. Probeer daarom om iedereen in huis bij je gezond eetpatroon te betrekken. Door samen gezond te koken en te eten, houd je elkaar op het goede spoor.

Inspiratie voor een gezond eetpatroon

Wil jij volop gaan voor dat gezonde eetpatroon? Neem dan zeker een kijkje op onze webshop, waar je heel wat producten terugvindt die gezondheid en smaak combineren.

Inspiratie nodig voor een gezond maar smaakvol gerecht? Liselotte inspireert je graag op onze receptenpagina.

Een gezond eetpatroon: 5 tips om het langer vol te houden
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100