gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Meal prepping en Sublimix: 1 dag koken, 7 dagen gezond genieten

Meal prepping: één dag koken en de hele week zo gezond mogelijk eten. Zalig toch?

Ongetwijfeld heb je al eens van food of meal prepping gehoord. Toch niet? Eigenlijk is het maar een fancy woord voor je maaltijden op voorhand klaarmaken. Eén dag koken, en de hele week zo gezond mogelijk eten. Als je het nog nooit geprobeerd hebt, is dit artikel de perfecte kennismaking. Laat je weten of we je hebben kunnen overhalen?

Waarom is meal prepping iets voor mij?

Een faire vraag. Doen de volgende situaties een belletje rinkelen?

  • Je hebt bijna nooit inspiratie om te bedenken wat je wil eten
  • Je komt thuis van een lange dag werken en moet nog alles ontdooien
  • Je hebt geen tijd en zin om een volwaardige maaltijd klaar te maken
  • Je koelkast is leger dan leeg en je meeste producten hebben de vervaldatum al lang overschreden

Frietjes dan maar? Of een pizza of dürüm? En dat net nu je je had voorgenomen om terug gezonder te eten.

Bespaar je een hoop tijd en kopzorgen

Meal prepping kan je leven heel wat eenvoudiger en minder stressy maken. Bovendien verspil je een pak minder voedsel. Maar dan moet je wel wat organisatie voor de dag kunnen leggen. Goed vooruitplannen en voldoende inspiratie zoeken zijn een absolute must!

Heb jij alles in huis om met meal prepping te beginnen? Hoeveel stappen doorloop jij zonder problemen?

  1. Check je koelkast: wat kan je nog gebruiken de komende dagen en wat is voor de vuilbak? Want beginnen doe je met een schone lei.
  2. Doe inspiratie op: ga zoveel mogelijk op zoek naar leuke gerechten, liefst met ingrediënten die je bij overschot gemakkelijk verwerkt in andere gerechten. Laat Liselotte je alvast inspireren.
  3. Stel een weekmenu op: wat eet je op maandag, dinsdag, woensdag…? In het begin is dit nog een beetje zoeken, maar je bent snel vertrokken. Zorg wel voor voldoende variatie. Je moet bijvoorbeeld niet elke woensdag en vrijdag vis eten. Zorg wel voor een gezonde balans op weekbasis.
  4. Tijd voor je boodschappenlijstje: nu je weet wat er deze week allemaal op je bord komt, is het tijd om inkopen te doen. Hou rekening met snelle vervaldata.
  5. Klaarmaken en invriezen maar: trek een tweetal uurtjes uit in het weekend. Want gerechten klaarmaken voor de hele week, daar kruipt wat tijd in. Klaar? Besef dat je niet alles zomaar of even lang kan invriezen (pasta, zuivel, gekookte aardappelen, sla…) Heb je nogal veel gemaakt? Verspreid dan alles over kleinere porties.

Perfect op schema? Nu nog Sublimixen

Proficiat, je bent een volhouder. Je hoeft nu alleen nog maar je klaargemaakte gerechten te ontdooien. Dit doe je best in de koelkast, de avond voordat je geprepte gerecht op het menu staat.

Om je gerecht perfect op smaak te brengen voor het serveren, heb je wellicht al alle Sublimix-toppers in je kast staan. Is dat nog niet het geval? In onze webshop vind je alles terug wat een echte meal prepper nodig heeft: van kruiden tot sauzen en dressings. De ideale finishing touch. En dan maar aanvallen. Smakelijk!

Meal prepping en Sublimix: 1 dag koken
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100