gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Asperges met wijting en bloemkool

Wat heb je nodig:

Pesto

  • 70 g geroosterde pijnboompitten
  • 30 g bladpeterselie
  • 80 g parmezaan
  • 70 g olijfolie
  • half teentje look
  • peper
  • grof zout

Crème van bloemkool

  • 1 kg witte asperges
  • olijfolie
  • klontje boter
  • scheutje witte wijn
  • peper
  • grof zout
  • 4 wijtingfilets
  • 20 kwarteleitjes
  • 100 g gezouten boter
  • enkele takjes postelein (of een ander groen)
  • 150 g grijze garnalen
  • handvol geroosterde hazelnoten (fijngehakt)

Aan de slag!

  • Maak de pesto door bovenstaande ingrediënten te mixen in een cutter.
  • Voor de crème snijd je de bloemkool in roosjes en kook je ze goed gaar in half water, half melk met
  • Haal de gare bloemkool eruit met een schuimspaan en doe deze in een blender samen met de karnemelk, nootmuskaat, peper, zout, boter en witte saus.
  • Mix de bloemkool tot een zeer glad zalfje. (je kan deze achteraf terug opwarmen in een kookpot op een zeer zacht vuur)
  • Leg de kwarteleitjes 2,5 minuten in kokend water. Laat ze meteen daarna schrikken in koud water.
  • Pel de eitjes, snijd ze doormidden en kruid met een weinig grof zout.
  • Schil de asperges en snijd ze in stukken van een 3tal cm. Houd de topjes apart.
  • Zet een stoofpan op het vuur met olijfolie en een klein klontje boter.
  • Stoof de aspergestukjes op een matig vuur en laat enkele minuten glazig worden.
  • Voeg nu ook de topjes toe. (ze hebben iets minder lang nodig)
  • Blus met een scheutje witte wijn en laat ze beetgaar stoven.
  • Kruid met peper en grof zout.
  • Laat de gezouten boter op een matig vuurtje kleuren tot ze een hazelnootkleur heeft. (laat ze niet verbranden!!!)
  • Snijd de graatjes, in het midden van de wijting, eruit. Snijd de filet verder door in de lengte en plooi dubbel zodat de velkant binnenin zit. Kruid met peper en grof zout en bak in bruisende boter.
  • Dresseer het bordje en probeer er een kunstwerkje van te maken ;)
  • Besprenkel met de beurre noisette.
DSC_0007-kopie

Dit heb je hiervoor nodig

Kippenbouillon

 1,50 81,50

Witte saus

 8,00 12,00

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100