gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Zwarte pasta met vongole en saffraanroom

Eenvoud siert. Niet enkel de mens, maar ook dit gerechtje. De subtiele smaak van inktvis in de pasta, in combinatie met vongole en saffraan is gewoon top! Serveer dit bordje als lunch, of als tussengerecht bij je volgende familie-etentje. Ze zullen met plezier voor dit ‘gerecht’ gedaagd worden!

Wat heb je nodig voor Zwarte pasta met vongole en saffraanroom (4p) ?

  • ½ tl saffraandraadjes, of 1 klein potje saffraanpoeder
  • 100 ml witte wijn
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 400 g zwarte pasta
  • zout en peper
  • 1 kg verse vongole
  • 2 el boter
  • 10cl room
  • OLIO olijfolie
  • Bieslook
  • Sublimix groentebouillon

Aan de slag!

 

Week de saffraan ca. 20 minuten in de room. Pel en snipper de ui en de knoflook.

Spoel de vongole in een ruime hoeveelheid koud water. Verhit de boter in een pan en fruit er de ui en knoflook in. Blus af met de witte wijn en de saffraanroom. Breng aan de kook, roer er ½ theelepel Sublimix groentebouillon doorheen en laat ca. 5 minuten zachtjes inkoken.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in kokend water met wat zout.

Emondeer de tomaten, verwijder de zaadlijsten, en snijd in kleine blokjes.

Laat de vongole uitlekken en voeg ze toe aan de saus. Stoof de vongole 4-5 minuten in de saus. Voeg daarna de tomatenblokjes toe.

Giet de pasta af en laat hem uitlekken. Besprenkel de pasta met een beetje olijfolie en breng op smaak met een weinig zout en peper. Verdeel de pasta over borden en schep er de vongole met de saus overheen.

Smakelijk!

Zwarte pasta met vongole en saffraanroom

Dit heb je hiervoor nodig

Bio olijfolie uit Italië

 16,50 82,50

Groentebouillon

 1,50 75,00

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100