Week de saffraan ca. 20 minuten in de room. Pel en snipper de ui en de knoflook.
Spoel de vongole in een ruime hoeveelheid koud water. Verhit de boter in een pan en fruit er de ui en knoflook in. Blus af met de witte wijn en de saffraanroom. Breng aan de kook, roer er ½ theelepel Sublimix groentebouillon doorheen en laat ca. 5 minuten zachtjes inkoken.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in kokend water met wat zout.
Emondeer de tomaten, verwijder de zaadlijsten, en snijd in kleine blokjes.
Laat de vongole uitlekken en voeg ze toe aan de saus. Stoof de vongole 4-5 minuten in de saus. Voeg daarna de tomatenblokjes toe.
Giet de pasta af en laat hem uitlekken. Besprenkel de pasta met een beetje olijfolie en breng op smaak met een weinig zout en peper. Verdeel de pasta over borden en schep er de vongole met de saus overheen.
Smakelijk!
Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.