gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Zuiders gehaktbrood met pepersaus

Wat heb je nodig voor zuiders gehaktbrood met pepersaus?

  • 1 kg gehakt
  • 2 eidooiers
  • 100 g chapelure
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 40 g zongedroogde tomaten
  • 1 teentje look
  • ½ courgette
  • 10 olijven
  • 60 g sjalot
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 kl sambal
  • 1 el grillfix
  • handvol basilicum
  • handvol oregano
  • olijfolie
  • 3 maatschepjes pepersaus
  • 50 ml (lactosevrije) room
  • fijngehakte peterselie

Aan de slag!

  • Neem een grote kom.
  • Versnipper de look en het sjalotje.
  • Hak de zongedroogde tomaatjes en olijven fijn.
  • Schil de paprika en snijd deze alsook de courgette in fijne brunoise.
  • Hak de kruiden fijn.
  • Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Neem een ovenschotel en doe er een lekje olijfolie in. Vorm het gehakt en leg het in de schotel. Besprenkel met nog wat extra olijfolie en zet deze in een voorverwarmde oven van 180° gedurende 45 minuten.
  • Doe net voor het serveren 400 ml water in een pannetje met 3 maatschepjes pepersaus. Breng aan de kook en werk af met wat room.
  • Dep een beetje van het vet weg uit de ovenschotel. Dit doe je het makkelijkst met een velletje keukenpapier. Giet de saus bij het vlees en werk af met wat peperselie.
  • SERVEERTIP: puree en boontjes
Zuiders gehaktbrood met pepersaus

Dit heb je hiervoor nodig

Bio olijfolie uit Italië

 16,50 82,50

Pepersaus

 9,00

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100