gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Zoete aardappel met bimi, geitenkaas en misoboter

Wat heb je nodig voor Zoete aardappel met bimi, geitenkaas en misoboter:

  • 1,8 kg zoete aardappelen
  • 1 el groentebouillon
  • 1 el currysoep
  • peper
  • 400 g bimi
  • olijfolie
  • 2 uien
  • 2 tenen look
  • 2 el pijnboompitten
  • zout
  • 250 g geitenkaas (buche)
  • enkele takjes tijm
  • 80 g boter
  • 1 el witte miso
  • ½ el tahini
  • 1 el honing
  • 1 el sesamzaadjes
  • 2 el limoensap

Aan de slag!

  • Neem de aardappelen en prik de schil enkele keren in. Leg ze op een rooster met een velletje bakpapier en bak ze tussen 40 en 75 minuten in een oven van 180C°. Dit is afhankelijk van de grootte. Je moet er met een mesje vlot in kunnen prikken.
  • Snijd de aardappelen open en doe het vruchtvlees in een kom. Plet dit samen met de groentebouillon, currysoep en wat peper.
  • Kook of stoom de bimi beetgaar.
  • Versnipper de uien en stoof ze zacht met de versnipperde look in wat olijfolie. Voeg de bimi en pijnboompitten toe en kruid met peper en zout.
  • Snijd de geitenkaas in dikke plakken.
  • Verdeel de puree op een schotel met daarop de bimi en ui. Leg er plakken geitenkaas en takjes tijm op en zet dit nog enkele minuten in een oven van 200C° tot de kaas een beetje begint te kleuren.
  • Smelt de boter samen met de miso, tahini, honing, sesamzaadjes en limoensap.
  • Haal de schotel uit de oven en verdeel er de misoboter over.
featurediamge

Dit heb je hiervoor nodig

Bio olijfolie uit Italië

 16,50

Groentebouillon

 1,50 75,00

Currysoep

 1,20 8,00

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100