gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Zalm met zongedroogde tomatenpesto en ovengeroosterde tomaatjes

Dit voorgerecht zou ik elke week kunnen eten, niet al te veel werk en ontzettend lekker.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 125 gram zalmfilet per persoon
  • zeste van een halve citroen
  • platte peterselie
  • kervel
  • 2 trosjes kerstomaten
  • zuring

Voor de pesto

  • 70gr macadamianoten
  • 40gr pistachenoten
  • 1 sjalot
  • 160gr halfgedroogde tomaatjes ( of halfgedroogde cherrytomaatjes)
  • 80gr zondgedroogde tomaten
  • 40gr verse basilicum met steeltjes
  • 80ml olio olijfolie
  • 20ml  safloerolie
  • 1 blikje tomatenpuree 70 gram
  • Zeste van een halve citroen
  • 4 el vers citroensap

Versiering.

  • Bloemetjes en blaadjes van Oost-Indische kers

 

Aan de slag!

  • Doe  alle ingrediënten van de pesto in een hakmolen en hak dit tot een pesto. ( Je kan naar eigen smaak extra olijfolie en/of tomatenpuree toevoegen)
  • TIP: de pesto wordt lekkerder als hij even staat, dus maak hem eventueel een dag op voorhand.

 

  • Vervarm de oven voor op 180°.
  • Leg de kerstomaatjes in een ovenschotel, overgiet met Olio olijfolie en bestrooi met zeezout.
  • Plaats de tomaatjes voor een half uur in de oven.
  • Haal de tomaatjes uit de oven.
  • Zet de oven af en plaats er nadat hij afgekoeld is tot ongeveer 100° 2 borden in zodat deze verwarmd worden.

 

  • Aangezien de pesto een echte smaakbom is, hou ik de zalm neutraal.
  • Bestrooi de zalm met Cuissana en leg hem in een warme pan, zet je vuur vrij hoog zodat je zalm in ongeveer 5 minuten aan 1 kant goudbruin gebakken is. Draai de zalm om en zet na een tweetal minuten de pan van het vuur maar laat hem nog 3 minuten liggen, zo blijft je zalm nog mooi rosé binnenin.

 

  • Tijdens het bakken van de zalm, haal je de borden uit de oven en schep je er wat pesto op en maak er met een vork een brede streep van op het bord.
  • Snipper ondertussen de kervel en de peterselie fijn.
  • Als de zalm gebakken is leg je deze op het bord samen met de trostomaten.
  • Rasp wat citroenschil tot zeste over de zalm.
  • Strooi de kervel en de peterselie over de zalm.
  • Zet zeker een kommetje met de pesto op tafel want die wordt gretig bijgenomen.
  • SMAKELIJK !

 

 

 

Zalm met zongedroogde tomatenpesto en ovengeroosterde tomaatjes

Dit heb je hiervoor nodig

Bio olijfolie uit Italië

 16,50 82,50

Saffloerolie 750ml

 8,00

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100