gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Worstenbroodjes

Wat heb je nodig:

  • 500 g gemengd gehakt
  • saffloerolie
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen look
  • 1 stukje gember (2cm)
  • 1 rode chilipeper
  • 1 kl komijnpoeder
  • 3 eieren
  • 1 el grillmix
  • 3 el fijngehakte peterselie
  • 1 el tomatenketchup
  • 2 maatschepjes (+-40g) chapelure
  • 10 vierkante plakjes bladerdeeg (versafdeling)

Aan de slag!

  • Versnipper de sjalot, look en chilipeper. Hak de gember fijn. Stoof dit zacht in wat saffloerolie. Bestrooi met komijnpoeder en laat even meebakken. Doe dit in een kom.
  • Doe het gehakt bij de uitjes met 1 volledig ei en 1 eidooier. Meng samen met de grillmix, peterselie, ketchup en chapelure.
  • Neem een stukje bladerdeeg en leg er, in het midden, een hoopje (worstje) gehaktmengsel op. Rol het deeg op als een broodje met de sluiting onderaan.
  • Snijd er zachtjes enkele kervingen in met een aardappelmesje. (niet helemaal door het deeg) Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Meng nog 1 dooier met een klein scheutje water. Wrijf hiermee de bovenkant in.
  • Zet de worstenbroodjes nu +- 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°.
featuredimage

Dit heb je hiervoor nodig

Saffloerolie 750ml

 8,00

Grillmix

 6,00

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100