Winterstoofpot met rozemarijnaardappeltjes - Sublimix Winterstoofpot met rozemarijnaardappeltjes - Sublimix

Winterstoofpot met rozemarijnaardappeltjes

Wat heb je nodig voor winterstoofpot met rozemarijnaardappeltjes?

  • 1,5 kg stoofvlees
  • boter
  • pezo
  • 3 uien (in halve ringen)
  • 3 tenen look (in plakjes)
  • 750 ml bruin tafelbier
  • potje rundsfond of 250 ml water
  • 1 cookmate rundsbouillon
  • 4 laurierblaadjes
  • 200 g geschilde aardperen (in grote blokjes)
  • 2 dikke wortelen (stukken)
  • 250 g pastinaak (stukken)
  • 250 g gekuiste spruitjes
  • 4 cookmates jagersaus
  • vastkokende aardappelen (8-tal)
  • olijfolie
  • rozemarijn

Aan de slag!

  • Korst het vlees aan in bruisende boter. Doe dit eventueel in twee keer. Kruid het vlees met peper en zout.
  • Haal het vlees uit de stoofpot en laat er terug een klontje boter in smelten. Laat de uien hierin bruineren. Voeg daarna de look toe en laat nog kort meestoven. Het vlees mag terug in de pot alsook het tafelbier, rundsfond, rundsbouillon en laurierblaadjes. Laat 2 uur zachtjes pruttelen.
  • Voeg nu de wortelen en pastinaak toe. Laat 15 minuutjes koken en voeg als laatste de spruitjes en aardperen toe. Laat opnieuw 15 minuutjes mee pruttelen.
  • Meng de jagersaus in een bodempje water. Voeg dit mengsel toe aan de stoofpot en laat nog enkele minuten indikken. Kruid met een flinke draai peper.
  • Was de gewenste hoeveelheid aardappelen goed en dep ze droog. Neem een met bakpapier beklede bakplaat en snijd de aardappelen met schil in dikke frieten. Besprenkel met olijfolie en kruid met enkele takjes rozemarijn, grof zout en peper. Zet de schotel ongeveer 35 minuten in een oven van 190° tot de frieten goudbruin zijn.

Smakelijk!

Gratis kookboek

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2022