20 december 2018 /

Winterse maaltijdsoep

“Dit is één van de redenen waarom ik van de seizoenen hou. Toch niets gezelliger dan een dampende kop maaltijdsoep terwijl het buiten regent, en jij lekker in de zetel voor de haard zit weggedoken. Hak voor deze soep de groenten grof. Het moet allemaal niet te netjes zijn. Just relax & enjoy!”

Dit heb je nodig voor de maaltijdsoep

  • 250 g ui
  • 300 g selder
  • 250 g wortel
  • 1 venkel
  • 2 teentjes look
  • 1 rode chilipeper
  • 3 rode paprika’s
  • 1 el ras el hanout
  • 1 cookmate rundsbouillon
  • 70 g tomatenpuree
  • Saffloerolie
  • 3 l water
  • 3 laurierblaadjes
  • 250 g chorizo
  • 800 g tomatenblokjes uit blik
  • 1 blik kikkererwten
  • 250 g zoete aardappelen
  • 250 g aardappelen
  • 2 CM rundsbouillon
  • 2 CM groentebouillon
  • Peper
  • Peterselie

Aan de slag!

  • Snijd alle groenten vrij grof en stoof ze aan in saffloerolie. Bestrooi met ras el hanout en 1CM rundsbouillon. Laat even meestoven en voeg dan de tomatenpuree toe. Deze dient ook even mee gebakken te worden.
  • Overgiet met 3 l water en doe er de laurierblaadjes, in stukjes gesneden chorizo en tomatenblokjes bij. Laat een klein half uurtje pruttelen.
  • Snijd de twee soorten aardappelen in stukken en voeg deze toe net als de kikkererwten, 2 CM rundsbouillon en 2 CM groentebouillon.
  • Laat nog een kwartiertje zachtjes koken.
  • Werk af met een flinke draai van de pepermolen en wat fijngehakte peterselie.

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2019