gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Waarom sommige diëten niets uithalen

Slaag je er maar niet in af te vallen? Wij zochten uit waarom diëten soms niks oplevert.

Je let op je voeding, gaat geregeld sporten, laat zoete snacks aan je voorbijgaan… en toch slaag je er maar niet in af te vallen. Vervelend! Wij zochten uit waarom diëten soms niks oplevert.

 

Voedselintolerantie

Opgeblazen buik, maagklachten, hoofdpijn, … Het zijn slechts enkele klachten waar personen met een voedselintolerantie mee te maken krijgen. Zo’n intolerantie stuurt je vertering in de war. En een moeilijke vertering verstoort dan weer de werking van de twee organen die bijdragen aan een stabiel gewicht: je darmen en je lever.

Een bepaalde voedingsstof waar je allergisch voor bent van je menu schrappen, helpt je niet alleen van je klachten af, maar kan ook een enorme impact hebben op je gewicht.

Benieuwd of dit bij jou het geval is? Een simpele test brengt een voedselintolerantie snel aan het licht.

Betekent een voedselintolerantie minder genieten van lekker eten? Niets van! Wij ontwikkelden heerlijke producten die ook bij speciale diëten ieder gerecht naar een hoger niveau tillen. Glutenvrij, lactosevrij, zoutarm, …

Een traag metabolisme

Je metabolisme zorgt ervoor dat je lichaam alle voedingstoffen haalt uit je eten en drinken. En deze vervolgens omzet in energie. Hoe snel en efficiënt die omzetting gebeurt, hangt af van een aantal factoren: hoeveel spieren je hebt, je levensstijl, je leeftijd en je genen.

Heb je een traagwerkend metabolisme, dan komen de kilo’s er snel bij. Wie over een snelwerkend metabolisme beschikt, heeft vaak een optimaal gewicht.

Hoewel je metabolisme voor een groot deel door je genen wordt bepaald, heb je dit toch zelf voor een stuk in de hand. Onze tip? Ga voor extra beweging in combinatie met een eiwitrijk dieet om je metabolisme te boosten.

Stress stuurt diëten in de war

Ons lichaam maakt bij stress bepaalde stoffen aan. Gevolg? Die stoffen blokkeren je leverfunctie, laten je meer vocht ophouden, verstoren je vertering en zoveel meer.

Laat de stress achterwege en sla aan het mediteren, beoefen yoga of kom helemaal tot rust bij een kopje bouillon.

Let op je gezondheid

Naast bovenstaande problemen zijn er nog eens een tiental factoren waarom sommige diëten voor je vriendinnen werken, maar voor jou niet. Denk maar aan te weinig slaap, een schommelende bloedsuikerspiegel, je leeftijd, …

Maar wil dat zeggen dat je moet opgeven? Zeker niet! Want gezonde voeding en een gezonde levensstijl zijn essentieel voor een gelukkig en actief leven. En onze gezonde producten passen perfect in dat plaatje. Benieuwd hoe je onze producten kan introduceren in jouw dieet? Aarzel niet ons te contacteren!

Waarom sommige diëten niets uithalen
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100