gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Voorjaarsmoeheid? 5 tips voor een energieke start van de lente

Jij lijdt aan voorjaarsmoeheid en telt hardop af naar de lente. Hoe zorg je ervoor dat je meteen in de juiste vibe zit?

Donkere dagen, regen en wind, van het ene virus in het andere sukkelen, … Het langer verstoppen is haast onmogelijk: jij lijdt aan voorjaarsmoeheid en telt hardop af naar de lente. Hoe zorg je ervoor dat je straks – samen met de eerste bloesems – meteen mee op de juiste vibe zit?

1. Je bent wat je eet

Met andere woorden, je voelt je ook zoals je eet. Let er dus op dat je de nodige vitaminen binnenkrijgt. Met de producten van Sublimix leg je alvast een gezonde basis voor de komende maanden. Van smakelijke soepen die je helemaal doen heropleven tot frisse dressings voor op je slaatjes. Stop ook zeker voldoende verse groenten en fruit in je koelkast.

Leg je voorjaarsmoeheid al meteen aan banden en doe inspiratie op tussen onze vele recepten.

2. Zoek de natuur op

Je hebt waarschijnlijk meer binnen gezeten dan goed voor je is. Het is niet verwonderlijk dat je je op de duur suf begint te voelen. Maar goed nieuws: de dagen worden weer langer én lichter. Tijd voor frisse buitenlucht! Stof je fiets af of trek je wandelschoenen aan en trek er op uit.

Maak ook gebruik van het extra zonlicht en haal wat natuur in huis. Fleur je interieur op met mooie planten en bloemen. Goed voor extra zuurstof en een zalig lentegeurtje.

 

3. Voorjaarsmoeheid? Kruip op tijd je bed in

Niets wat je voorjaarsmoeheid zo voedt als een gebrek aan rust en goede slaap. Probeer een aantal weken op rij op tijd te gaan slapen. Vergeet ook ’s morgens je kamer niet voldoende te verluchten. Een muffe kamer is verre van bevorderlijk voor je nachtrust. Hou ook de temperatuur van je kamer op peil. De ideale slaapkamertemperatuur? Tussen de 16 en 18 graden.

4. Stop je smartphone weg

Op een gure winterdag is het verleidelijk om uren achter de televisie te kruipen of op je smartphone of tablet te tokkelen. Het is misschien moeilijk, maar probeer je schermpjes ’s avonds eens links te laten liggen en lees een magazine of boek, of speel een spelletje. Gun je ogen wat rust. Je zal ook snel merken dat dit je nachtrust een boost geeft.

5. Creëer orde in de chaos

Een laatste tip om de voorjaarsmoeheid helemaal weg te jagen: ruim op en hou grote kuis. Schoonmaken zou namelijk therapeutisch werken voor veel mensen. Je zorgt niet alleen voor orde in huis, maar ook in je hoofd. Zo ben je helemaal klaar om de lente in te springen.

Gezondheidstips? Check onze blog!

Gezond in het leven staan, levert je niets dan voordelen op. Blader door onze blogsectie en laat je inspireren door onze gezondheidstips!

 

Voorjaarsmoeheid? 5 tips voor een energieke start van de lente
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100