gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Vogelnestjes met pittige tomatensaus

Wat heb je nodig:

  • 1 kleine ui
  • 1 stengel selder
  • 1 teentje look
  • olijfolie
  • 250 g kerstomaten
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • 1 el rundsbouillon
  • 1 kl sriracha (indien je niet van pittig houdt kan je deze ook verminderen of weglaten)
  • 1 cookmate bolognesemix
  • 5 eieren
  • 800 g gemengd gehakt
  • 1 el grillmix
  • 100 g paneermeel
  • klontje boter
  • peterselie

Aan de slag!

  • Versnipper de ui, selder en look en stoof deze zacht in wat olijfolie
  • Voeg de kerstomaten en tomatenblokjes toe. Laat een half uurtje pruttelen onder een deksel. Giet de saus in een blender en voeg rundsbouillon, sriracha en bolognesemix toe en mix tot een gladde saus.
  • Meng het gehakt met grillmix, een eitje en paneermeel.
  • Kook de overige 4 eieren ondertussen gedurende 6 minuten en laat ze meteen afkoelen in koud water. Pel ze hierna voorzichtig.
  • Verdeel het gehakt in vieren en maak er een platte schijf van. Leg het ei in het midden en draai het gehakt er rond tot je een mooie bal hebt. Doe hetzelfde met de overige 3.
  • Bak de gehaktballen aan in bruisende boter. Leg ze daarna in een ovenschotel en bak ze verder in de oven op 180° gedurende 25 minuten.
  • Serveer de vogelnestjes met een romige puree, de tomatensaus en werk af met peterselie.
Vogelnestjes met pittige tomatensaus

Dit heb je hiervoor nodig

Bio olijfolie uit Italië

 16,50 82,50

Bolognesemix

 1,80 8,50

Rundsbouillon

 1,50 76,50

Grillmix

 6,00

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100