gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Verkoudheid bestrijden? Eet dan deze dingen!

Verkouden? Dan wil je uiteraard zo snel mogelijk van dat belabberde gevoel af. Gelukkig kan de juiste voeding je in een mum van tijd weer opkikkeren. Met deze 6 eettips bind je de strijd aan tegen je verkoudheid.

Wanneer je je ziekjes voelt, dan staat je eetlust doorgaans op een laag pitje. Nochtans is eten in dat geval belangrijk, omdat sommige voedingsmiddelen krachtige eigenschappen bevatten die je lichaam en weerstand ondersteunen. We lijsten ze voor je op.

1. Verkoudheid bestrijden met gember

Gember staat bekend om zijn antioxiderende, antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen. Perfect om een verkoudheid te bestrijden, dus. Een vleugje gember in je gerechten kan wonderen doen. Of verwen jezelf met een dampend kopje gemberthee. Dubbel zo effectief, want de warme dampen maken je verstopte neus meteen weer vrij.

2. Kippensoep

Moeders en grootmoeders verkondigen het al eeuwenlang: een verkoudheid bestrijd je het best met een bord dampende kippensoep. En ze hebben het bij het rechte eind! Kippensoep bestrijdt infecties namelijk actief. Bovendien zit kippensoep boordevol gezonde vitamines, mineralen en proteïnen die je lichaam en weerstand een extra boost geven. En een extra pluspunt: de warme dampen helpen je slijmvliezen te ontzwellen.

3. Knoflook

Knoflook is goed voor alles. Niet alleen is het een instant smaakmaker voor je gerechten, maar het doet ook wonderen voor je lichaam. Knoflook boost namelijk je weerstand. En onderzoek toont aan dat mensen die knoflook eten minder vaak ziek worden. Wil je meteen twee vliegen in één klap slaan? Voeg dan wat knoflook toe aan je kippensoep voor een krachtig effect.

4. Bananen

Wanneer je je slapjes voelt, dan gaat dat vaak ten koste van je eetlust. Een banaan is in dat geval een ideale, snelle hap. Bananen zijn makkelijk verteerbaar en zitten boordevol gezonde vezels en koolhydraten. Op die manier krijg je toch voldoende voedingsstoffen binnen, wat het genezingsproces zal versnellen.

5. Groene bladgroenten

Een andere gezonde hap: groene bladgroenten zoals spinazie of boerenkool. Die zitten vol met vezels en voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. Bladgroenten geven je immuunsysteem dus een echte boost. Geen zin om uitgebreid te koken? Verwerk ze dan in een pasta of een omelet. Snel klaar én gezond.

6. Pikant eten

Wil je komaf maken met je verstopte neus? Pikant eten to the rescue! Verwerk bijvoorbeeld pepertjes in je gerecht. Die bevatten capsaïcine: een stof die slijmen verdunt en je neus doet lopen. Bovendien gaat capsaïcine ook irritatie en hoesten tegen.

Verkoudheid bestrijden met Sublimix

Op zoek naar recepten waarin je al die poweringrediënten kan gebruiken? Neem dan zeker een kijkje naar onze blog!

Heb je nog vragen of ken je zelf een aantal goede tips? Aarzel niet ons te contacteren.

Verkoudheid bestrijden? Eet dan deze dingen!
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100