gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Thaise salade met kruidig kippengehakt

Wat heb je nodig voor Thaise salade met kruidig kippengehakt:

  • 500 g kippengehakt
  • saffloerolie
  • grillmix
  • 2 stengels selder
  • 1 dikke wortel
  • 3 dikke sjalotten
  • 1 stukje gember
  • 2 tenen look
  • 1 à 2 rode chilipepers
  • 4 limoenblaadjes
  • 3 el vissaus
  • 1 el Thai bouillon
  • 1 el honing
  • sap van 1 limoen
  • 5 lente-uitjes
  • handvol koriander
  • handvol munt
  • eventueel Thaise basilicum
  • handvol grof gehakte pindas
  • 1 sla

Aan de slag!

  • Snijd de selder en wortel in brunoise (kleine blokjes). De sjalotten mag je in ringen snijden.
  • Versnipper de look, gember en chilipepers.
  • Haal de nerf uit de limoenblaadjes en snijd deze ultra fijn.
  • Bak het kippengehakt in een grote pan met een scheut saffloerolie en kruid met grillmix. Haal het gehakt uit de pan en voeg indien nodig terug een scheut olie toe.
  • Stoof nu alle gesneden groentjes aan. Kruid met Thai bouillon en vissaus. Voeg het gehakt terug toe en werk het geheel af met honing en limoensap.
  • Snijd de lente-uitjes in niet al te kleine stukken en voeg deze toe aan het gehakt. Zet het vuur ook af en laat het mengsel lauw worden of op kamertemperatuur.
  • Voeg voor het serveren de verse kruiden toe.
  • Leg blaadjes sla op een plank of bord. Vul deze met het gehaktmengsel en werk af met pindas.
featuredimage

Dit heb je hiervoor nodig

Thai groentebouillon

 8,00

Saffloerolie 750ml

 8,00

Grillmix

 6,00

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100