12 Juni 2018 /

Thaise mosselen

Thaise mosselen: de klassieke mosselen met een twist!

“Bij deze Thaise mosselen serveer ik bloemkoolrijst. Het past van smaak perfect bij deze curry. En de bloemkoolrijst maakt een lichtere versie van onze traditionele mosselen met frietjes. Graag wil ik jullie de foto van mijn zoontje Mano niet onthouden na het eten van deze schotel. Hij is er duidelijk niet ongelukkig van geworden!”

Dit heb je nodig om Thaise mosselen te maken

  • 4kg mosselen
  • 800g bloemkoolroosjes
  • 1 cookmate kippenbouillon
  • 1 el boter
  • Peper
  • Verse peterselie
  • 20g gember
  • 300g sjalot
  • 2 rode chilipepers
  • 2 tenen look
  • 2 stengels citroengras
  • Saffloerolie
  • 400 ml kokosmelk
  • 4 limoenblaadjes
  • Sap van 1 limoen
  • 3 cookmates currysoep
  • Verse koriander

Aan de slag!

  • Spoel de mosselen grondig.
  • Rasp of cutter de bloemkool. Dit wordt je bloemkoolrijst.
  • Tijd om de Thaise twist toe te voegen! Roer de kokosmelk, limoenblaadjes, limoensap en currysoep goed onder elkaar. Warm alles zachtjes op in een pannetje. Laat dit ongeveer een kwartiertje pruttelen zodat alle smaken goed mengen.
  • Snijd vervolgens de sjalot en chilipeper in ringen. Hak ook de gember en de look fijn. Kneus het citroengras en stoof dit alles aan in saffloerolie.
  • Voeg de mosselen toe en zet er een deksel op. Tijdens het koken schud je ze af en toe op. Gaan de mosselen open? Dan giet je er het curry/kokosmengsel over. Laat het mengsel nog even kort meepruttelen.
  • Haal de bloemkoolrijst terug boven en bak het in wat boter. Vervolgens kruid je de bloemkoolrijst met wat peper, kippenbouillon en peterselie.
  • Je Thaise mosselen zijn klaar! Tijd om te dresseren nu. Neem een diep bord bij de hand en schep er de Thaise mosselen op. Voor de finishing touch voeg ik nog wat koriander toe. Want hé, het oog wilt ook wat! In een kommetje ernaast serveer ik de bloemkoolrijst. Een echt kunstwerkje, vind je niet?
  • Laat het smaken!

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2018