gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100
Sublimix promotie afbeelding bouillons, fonds en sauzwen

Thaise krabkoekjes

Opgelet krab-liefhebbers!! Dit recept gaat zeker in jullie top tien belanden! Tenzij je natuurlijk van vlak, saai en smaakloos eten houdt…dan is de kans eerder klein. Deze Thaise krabkoekjes zijn zoooo onweerstaanbaar dat je vrienden ineens wel heel vaak op bezoek willen komen, en geeft hun maar eens ongelijk. Ik serveer deze smaakbommetjes met een koud kokos-currysausje waar je letterlijk je vingers bij aflikt. Perfect als fingerfood of als een fancy voorgerecht. Probeer ze zeker eens uit en laat je meevoeren naar Thailand, zonder je keuken te verlaten!

Wat heb je nodig:

  • 1 ui
  • 2 tenen look
  • 20 g gember
  • 1 citroengrasstengel
  • 2 puntpaprika’s
  • saffloerolie
  • 1 el Thai bouillon
  • klein blikje kokosmelk (270 ml)
  • 1 el currysoep
  • 1 limoen (sap + zeste)
  • 450 g krabvlees (goed uitgelekt)
  • 2 eidooiers, 1 heel ei
  • 2 lenteuitjes
  • 1 versnipperde chilipeper (of meer indien je van pittig houdt)
  • 2 el vissaus
  • 2 limoenblaadjes
  • 60 g panko + wat extra voor op het einde
  • bussel koriander

Aan de slag!

    • Snijd de ui, look, gember, citroengras en paprika in stukken. Stoof deze zacht in saffloerolie. Bestrooi met Thai bouillon en overgiet daarna met de kokosmelk. Laat even zachtjes sudderen en giet het mengsel daarna in een blender. Voeg het limoensap en 1 el currysoep. Mix geruime tijd tot een gladde saus. Laat de saus koud worden in de ijskast.
    • Neem een kom en doe het krabvlees hierin. Voeg de zeste van de limoen toe alsook de eieren, versnipperde lenteuitjes, chilipeper, ragfijn gesneden limoenblaadjes, vissaus en 60 g panko toe. Meng alles goed door elkaar.
    • Snijd de helft van de koriander fijn en meng dit onder de krab.
    • Neem een bord met extra panko.
    • Maak balletjes van het krabmengsel en duw ze wat platter tot een schijf. Duw ze nogmaals in de panko en leg ze op een bord.
    • Neem een pan met een flinke bodem saffloerolie. Laat de pan heet worden en bak de krabkoekjes mooi bruin aan beide zijden.
    • Serveer met de koude saus en werk af met wat extra koriander en limoenpartjes.
featuredimage

Dit heb je hiervoor nodig

Thai groentebouillon

 7,00

Saffloerolie 750ml

 8,50

Currysoep

Price range: € 1,20 through € 8,00

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100