gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Tartaar van tomaat met avocado en gerookte paling

Gisteren kreeg ik overheerlijke tomaten van eigen kweek aangeboden. Ik werd er even stil van en dat gebeurt niet vaak. Deze tomaten waren zo vlezig, vast en donkerrood dat ze bijna iets sensueels hadden. Hoog tijd dus om er een zonnig gerecht mee te maken. Voor mij is dit het perfecte voorgerecht, het zoete van de tomaten, frisse zuurtjes en de rokerige toets van paling. Als de zomer een gerecht was zou dit het zijn. Tip: als je de paling weglaat heb je een toffe veggie variant.

Wat heb je nodig:

  • 2 dikke vleestomaten (geëmondeerd en zaadlijsten verwijderd, hou 400 g over)
  • 1 kl salad dressing classic
  • peper
  • 10-tal basilicumblaadjes
  • 100 g avocado
  • 25 g opgelegde jalapño’s
  • olijfolie
  • 1 tl kruidenzout
  • 1 el limoensap
  • 10-tal muntblaadjes
  • 50 g Granny Smith
  • 100 g gerookte paling

Aan de slag!

  • Snijd de tomaten in kleine blokjes en leg deze in een vergiet zodat het overtollig water eruit kan druppen.
  • Snijd de avocado en appel en kleine blokjes en doe ze in een kommetje. Versnipper de jalapeño’s en voeg ze toe samen met 1 kl olijfolie, 1 tl kruidenzout, limoensap en fijngehakte muntblaadjes. Kruid verder af met wat versgemalen peper.
  • Snijd de paling in blokjes.
  • Doe de tomatenblokjes terug in een kom en kruid met salad dressing classic, peper en fijngehakte basilicumblaadjes.
  • Bouw de tartaar op in een serveerring en eindig met de gerookte paling en wat extra olijfolie.
tartaartomaat

Dit heb je hiervoor nodig

Bio olijfolie uit Italië

 17,50

Kruidenzout

 6,00

Salad Dressing Classic

 7,00

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100