gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Tartaar van asperges met crème van tuinbonen

Wat heb je nodig:

  • 1 kg witte asperges
  • 450 g tuinbonen (diepvries)
  • 200 ml volle room
  • 2 kl kruidenzout
  • 5 g dille (+ enkele takjes extra voor de afwerking)
  • 3 el sushi azijn
  • peper
  • 1 groene appel
  • 125 ml zure room
  • cayennepeper
  • 250 g warm gerookte zalm (moot in stukken getrokken)
  • 4 hardgekookte eieren
  • citroenzeste
  • olijfolie

Aan de slag!

  • Kook of stoom de asperges beetgaar. Zorg dat ze zeker nog de nodige bite hebben. Houd enkele topjes opzij voor de afwerking en snijd de rest van de asperges in blokjes. Leg deze in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Dep ze eventueel nog wat droger met een keukenhanddoek.
  • Kook de tuinbonen 3 minuten. Giet ze daarna af en spoel ze met koud water. Dop daarna de boontjes door ze uit hun vliesje te halen. Houd enkele boontjes opzij voor de afwerking. Mix de bonen met 200 ml room, kruidenzout, dille, sushi azijn en peper tot een gladde crème.
  • Snijd de appel in blokjes. Laat de schil eraan voor de kleur. Meng de appel met de asperges en zure room. Breng op smaak met wat cayennepeper en zout.
  • Snijd de eitjes fijn en kruid ze met een klein beetje zout en peper.
  • Dresseer het bord. Verdeel eerst een laagje van de tuinbonencrème over een bord en zet hierop een serveerring. Leg een laagje van de zalm in het ringetje. Hierop komt de aspergetartaar met daarboven de eitjes.
  • Werk af met enkele aspergekopjes, tuinboontjes, peper, dille, citroenzestes en olijfolie.
Tartaar van asperges met een crème van tuinbonen

Dit heb je hiervoor nodig

Bio olijfolie uit Italië

 16,50 82,50

Kruidenzout

 6,00

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100